Hanna blir utlånad

Igår vann vi mot LB07 med 7-0  Nu ligger allt fokus på seriepremiären på söndag hemma på Vilan.  Som nedräkning presenterar vi vår spelartrupp och först ut är:  Nr. 33: Hanna Persson. Ålder: 24. Spelat i KDFF sen: 2010. Position: Målvakt. Beskriv dig själv på och utanför plan: Reaktionssnabb på plan. Utanför är jag en klumpig pratkvarn. Detta gör jag när jag inte spelar fotboll: Tar en bugg eller två till en grym dansbandslåt!

 

Kristianstads DFF har kommit överens med norska klubben Klepp IL i norska Toppserien att låna ut målvakten Hanna Persson säsongen ut.

Vi är väldigt glada över denna lösningen som är bra för Hannas utveckling och för klubbens framtida målvaktsalternativ.

”Jag är glad över att KDFF har gett mig möjligheten att få spela i en toppklubb som Klepp IL och att dom gett mig möjligheten att få spela där säsongen ut. På det sättet får jag en viktig erfarenhet som första målvakt.

Jag har utvecklas väldigt mycket under min tid i KDFF och känner att det här är perfekt som nästa steg, till att kunna komma tillbaka till klubben som en ännu bättre målvakt”

Säger Hanna Persson.

”Vi förlorar givetvis en bra målvakt och fantastisk karaktär i laget, men sett till Hannas potential, så tycker vi att på detta sätt investerar vi i hennes utveckling och klubbens framtid”

Säger Elisabet Gunnarsdottir, huvudtränare KDFF.

”Vi är väldigt glada över att KDFF lånar ut en av sina unga spelare, som vi tror kommer att öka kvalitén på målvaktssidan, som vi har saknat i vår klubb.

Hanna kommer att ha stor roll i vårt lag och vi ser

fram emot samarbetet”

Säger Jon Pall Palmason huvudtränare Klepp IL.

Vi önskar Hanna Persson ett stort lycka till i Klepp för resten av säsongen.

Nu kommer våra unga målvaktstalanger Moa Olsson, som även är landslagsmålvakt för 98-landslaget och Sara Mattsson, också född 1998, ges chansen att träna med A-laget och på det sättet ta nästa steg i sin egen utveckling.