Ändringar i A truppen

Med 10 matcher kvar att spela kör vi igång igen den 27.augusti då vi möter Mallbacken borta.

Under vårsäsongen har vi lyckas hålla våran tunna trupp rätt så skadefri utan tunga skador på våra målvakter.

Våra målvaktstalanger Sara och Moa har varit borta stora delar av våren.  Moa Olsson kommer att vara borta resten av säsongen p.g.a. knäskada och kommer stor sannolikhet att opereras i början på september.  Sara Mattson är tillbaka i träning efter 8 veckor frånvaro och vi hoppas att hon ska snart kunna stå i F19 och börja träna med A laget på fullt.

Våran första målvakt Brett Maron skadade axeln i omgång 2 och den skadan har blivit sämre och medicinska teamet bedömer att hon måste vila helt ifrån målvaktsspel i några veckor till.

Detta innebär att vi gör en värvning på ny målvakt innan fönstret stänger och vi hoppas att kunna presentera henne under dagen.

Igår gjorde vi klart med en ung talang som lånas ut från Rosengård, Erica Ekelund född 1997.  Erica har spelat i Rosengårds/LDB Malmös F17/19 lag i 4 år men hon kommer ifrån Sjöbo.  Erica har det senaste månaderna tränat med Rosengårds A lag men inte fått mycket speltid och därför lånas hon nu ut till oss.  Erica som är en ytterback har spelat landskamper med ungdomslandslagen och kommer att förstärka våran trupp inför höstens utmaningar i Damallsvenskan.

Vi har även gjort övergånger för Hanna Dahlberg (kapten i vårt F19) tidigare spelat i vårt Div 2 lag och Erika Nilsson ifrån Österlen FF.  Erika har deltagit i våran akademi som är en del av vårt talang 2020 projekt och tränat med KDFF sen i höstas, går på fotbollsgymnasiet i Kristianstad och spelade med vårt F17 lag i Gothia Cup i juli.

För att göra truppen ännu större så kommer ytterligare två unga talanger från ungdomsverksamheten att lyftas upp i A lagets träningstrupp och anser vi att vi då har en slagkraftig trupp som kan med hårt arbete, vilja och KDFF hjärta klara oss kvar i Damallsvenskan 2016.

Flera nyheter om målvaktsvärvningen kommer inom kort.

Erica Ekelund

Erica Ekelund.