Becky Edwards trivs med att vara tillbaka i Kristianstads DFF

Hon spelade i Kristianstads DFF 2012 och 2014. Nu är Becky Edwards tillbaka för en tredje sejour i klubben och inleder direkt med två stora och viktiga matcher. Hennes debut var i träningsmatchen mot det engelska topplaget Chelsea. Nästa match spelas imorgon lördag i kvartsfinal i Svenska Cupen mot Kvarnsvedens IK.

Det var den 24 februari som Kristianstads DFF meddelade på sin hemsida att Becky Edwards återvänder för sin tredje sejour i klubben.

– KDFF kontaktade mig efter att säsongen av NWSL (den amerikanska högstaligan för damer) hade avslutats och berättade att det alltid finns en plats för mig i klubben. Jag har alltid tyckt om att spela i Sverige och särskilt i Kristianstad. Människorna i Kristianstad, mina lagkamrater och tränare och gemenskapen, har alltid varit speciellt för mig. Jag har även alltid respekterat nivån och spelstilen i Damallsvenskan. För mig kändes det rätt att komma tillbaka hit och spela igen, säger Becky Edwards.

Mittfältaren trivdes när hon spelade i Kristianstads DFF 2012 och 2014.

– Under 2012 fanns det ingen liga i USA. Då var jag hemifrån i ett år och spelade i Kristianstad, vilket gjorde att jag växte mycket som spelare och som person. 2014 var jag bara här på lån i två månader. Jag har alltid tyckt om KDFF:s spelstil och den totala identiteten av klubben. Mina lagkamrater, tränare och den övergripande organisationen representerar KDFF med passion, stolthet och hårt arbete. Det är en gemenskap som jag vill vara en del av.

Din tränare Elisabet Gunnarsdottir tycker att du är en av de absolut bästa spelarna som hon har jobbat med. Att du är en spelare som ger laget extra tyngd på mittfältet och höjer kvaliteten på träningarna enormt.

– Ja, det är en mycket fin komplimang. För mig har jag alltid velat bli den bästa fotbollsspelaren som jag kan vara, att hjälpa laget till framgång. Som fotbollsspelare kan du alltid bli bättre och förbättra ditt spel. Jag lär mig nya saker varje dag när jag spelar fotboll. Fotboll har varit hela mitt liv sedan jag var ung och jag är tacksam över att fortfarande få göra det som jag älskar, berättar Becky Edwards.

28-åringen inleder sin nuvarande tid i Kristianstads DFF med två stora och viktiga matcher. Första matchen var träningsmatchen mot Chelsea i söndags i förra veckan. Hennes andra match blir kvartsfinal i Svenska Cupen mot Kvarnsvedens IK imorgon lördag.

– Som en professionell idrottare älskar jag att spela i de viktigaste matcherna. Det är det som gör spelet roligt, säger Becky Edwards och fortsätter:

– Att spela mot Chelsea, ett topplag i den engelska ligan, var ett stort test för oss. Jag tror att det kan ge oss en uppfattning om var vi befinner oss under försäsongen och kan hjälpa oss att ta reda på vad vi gör bra och vad vi kan förbättra innan ligamatcherna börjar. Svenska Cupen är alltid spännande eftersom man måste vinna för att gå vidare till nästa omgång.

Hur var det att spela med dina nya lagkamrater mot Chelsea?

– Det var mycket roligt. Jag känner redan en del spelare i laget sedan min senaste tid i klubben och det var en fördel för mig. Att förstå deras tendenser på fotbollsplanen och vad som förväntades av mig kommer hjälpa laget att komma framåt. Jag håller fortfarande på att lära känna alla, men det var en bra start för oss att möta ett så begåvat lag som Chelsea.

Som sagt, spelar Kristianstads DFF kvartsfinal i Svenska Cupen imorgon lördag, när det orangea laget möter Kvarnsvedens IK på bortaplan i Borlänge i Dalarna.

– Jag kan inte vänta! Jag förstår att vi kommer spela mot ett begåvat lag i Kvarnsveden. Jag ser fram emot utmaningen. Vårt mål är att vinna Svenska Cupen, säger Becky Edwards.

 

Fotnot: Förutom Kristianstads DFF har Becky Edwards även spelat i Allsvenskan med Hammarby i två månader hösten 2011.