Cupmatch mot FC Rosengård

Ikväll smäller det! 

KDFFs A-lag åker ner till Malmö ikväll för att spela en viktig cupmatch mot FC Rosengård Kl 19.00 på Malmö IP. En kvartsfinalplats mot Vittsjö i nästa omgång står på spel. Bara det en match värd att kämpa för att få spela. 

2015 åkte A-laget ut i just åttondelsfinal, då mot Hovås bildal efter straffar. En missräkning för laget då man året innan, 2014, tog sig hela vägen till final mot Linköpings FC.

Det är inte heller helt lätt att planera inför en cupmatch i februari. Spelarna har spenderat åtskilliga timmar på gymmet, på löparbanor och ute på fotbollsplanen. Skiftet feb/mars brukar dessutom vara känt som den kanske tyngsta träningsperioden under säsongen. Så hur får man spelarna till att peaka sin form under en nedbrytningsfas?

79518B0C-D4F8-42E4-9120-01AA1108C333:FullSizeRender

Vi fick prata med Elisabet ”Beta” Gunnarsdottir om läget i laget och vad som står i fokus i kvällens match.

Hur har försäsongen sett ut? Träningsmässigt och hur har upplägget varit när det ligger en cupmatch mitt i den tuffaste uppbyggnadsperioden för tjejerna?

– Försäsongen har sett bra ut. Vi har tränat på olika ställen i stan: utöver fotbollsträning på konstgräset så har vi kört gym på Friskis & Svettis samt fys och teknik inomhus på slättängskolan och i liviushallen, öllsjö. Tjejerna har jobbat otroligt hårt och vi ser nu att truppen börjar ta form både fysiskt och spelmässigt. Sista veckan har vi lättat lite på träningen och belastningen för att få tjejerna att känna sig lite mer explosiva när de går in i en sån här match.

Är alla spelare tillgängliga för spel i kvällens match?

– Vi har alla med förutom Nellie Karlsson som snart är tillbaka efter hennes korsbandsskada och Lisa Karlsson som har en inflammation i hälsenan. Övriga ser starka och friska ut.

Vad står i fokus inför ikväll? Vad är nyckeln till att vinna över Rosengård? 

– Först och främst så är det otroligt kul att få en tävlingsmatch redan i februari och att vi redan nu stöter på bästa möjliga motstånd. Det ska bli spännande att se hur vi står oss mot dem. Rosengård har en starkt trupp med många unika spelare men vårt fokus ligger på vårt eget spel, att vara organiserade och disciplinerade är nog nyckeln till att vinna ikväll. Vår styrka ligger i att vi jobbar hårt tillsammans och att vi litar på varandra i alla lägen.

 

Så har ni inget annat än fredagsmys inplanerat, föreslår vi att ni tar er ner till Malmö ikväll för att se våra tjejer möta regerande ligamästarna FC Rosengård!

 

 

/s