Diellza Mustafa: Utan KDFF hade jag inte varit där jag är idag

                                                         Foto: Joel Andersson

Med hennes målmedvetenhet och envishet har hon gått hela vägen från ungdomslagen till A-laget i Kristianstads DFF.

– Mitt mål är att fortsätta utvecklas i KDFF och bli en viktig spelare för laget. Att spela Champions League med KDFF är en dröm, säger 19-årige Diellza Mustafa.

När Diellza Mustafa började spela fotboll visste hon inte att KDFF fanns, så hon började spela fotboll med Åsum BK där alla killarna i hennes klass spelade.

– Men det laget la ner och då hade jag hunnit börja på ny skola och alla tjejerna spelade i KDFF, därför valde jag det. Jag hann knappt spela ett år med Åsum, därför skulle jag vilja säga att KDFF var den klubben där jag började min resa som fotbollsspelare, säger Diellza Mustafa.

Eftersom KDFF har funnits för Diellza redan från början av hennes fotbollskarriär, så har alla tränare och spelare betytt väldigt mycket för henne.

– De har varit min andra familj och jag älskar att tillbringa tiden med dem. Att ha gått från juniorlagen upp till A-laget har inte varit enkelt men alla tränare och spelare på vägen har hjälpt mig väldigt mycket och det är jag tacksam över, berättar 19-åringen och fortsätter:

– Dessutom är tränarna som jobbar här väldigt professionella, de hjälper dig med allt. Utan KDFF hade jag inte varit där jag är idag.

Du nämner att vägen från juniorlagen till A-laget inte har varit enkel. Varför har den inte varit det?

– Det har inte varit enkelt, eftersom jag aldrig har varit lagets stjärna och det var nästan ingen som trodde på mig. Men på försäsongen förra året bestämde jag mig för att jag skulle bevisa för alla att de har fel och började träna mycket själv på gymmet och finslipa min teknik. Min fysik har varit min svaghet men det har blivit bättre nu, dock är jag inte i mål än och måste fortsätta jobba hårt. Jag ska fortsätta bevisa för alla som inte trodde på mig, och visa dem som trodde på mig att jag är tacksam för det, säger Diellza som berättar att hon inte har någon fast position i laget utan kan spela på flera. Under förra året spelade hon som innermittfältare, yttermittfältare och som forward. Men helst spelar hon som innermittfältare.

– Jag tycker om att driva med bollen och spela fram till anfallarna. Jag är teknisk och har bra spelförståelse. Jag springer också en hel del och är med i offensiven, säger Diellza.

Vad är ditt mål som fotbollsspelare? 

– Mitt mål är att fortsätta utvecklas i KDFF och bli en viktig spelare för laget. Att spela Champions League med KDFF är en dröm, säger Diellza Mustafa.