Djurgårdens IF FF – Kristianstads DFF 2-1

KDFF spelade igår mot Djurgårdens IF FF på bortaplan och förlorade med 2-1.

Djurgårdens IF FF tog ledningen med 1-0 genom Michaela van den Bulk på straff i den 22:a minuten. Forwarden Katrin Schmidt utökade ledningen till 2-0 i den 41:a minuten.

– Vi började matchen väldigt bra men när Lorca Van De Putte blev skadad (mer besked om skadan kommer vi publicera på vår hemsida imorgon)  fick vi en feldömd straff emot oss som chockade oss. Djurgården tog ledningen med 1-0 och vi fick strukturera om i laget. Vi hade väl inte hämtat oss ordentligt från den dubbla chocken att tappa Lorca och släppa in mål när de hugger igen och gör 2-0- målet, säger KDFF:s assisterande tränare Björn Sigurbjörnsson..

Djurgårdens 2-0-ledning stod sig fram till halvtid. Therese Ivarsson reducerade i andra halvlek i den 57:e minuten.

– Vi snackade ihop oss i halvtidspausen och skiftade lite positioner och det gav direkt effekt. Vi ska ha en solklar straff när Ogonna (Chukwudi) blir nersparkad i friläge. Till sist reducerade vi när ”Tozz” (Therese Ivarsson) nickade in Mias (Carlsson) inlägg. Efter det ägde vi i stort sett bollen men som i de andra matcherna som vi har förlorat, så lyckas vi inte förvalta våra chanser och domsluten kom inte direkt med oss, säger Björn Sigurbjörnsson.

Som Björn nämner har KDFF spelat bra under inledningen av säsongen i Damallsvenskan, men har haft det svårt att ta poäng och ligger just nu sist i tabellen med tre poäng. Trots den tröga starten är KDFF ändå med i matchen då det bara är en poäng upp till säker mark.

– Det börjar bli rätt tröttsamt att säga att vi spelar bra utan resultat, men det är fortfarande så man känner. Vi är på rätt väg, det är inget snack om det, säger Björn Sigurbjörnsson och fortsätter:

– Vi är inte oroliga över tabelläget. Vi vet att vi är på rätt väg och det är en lång serie. Vi kommer plocka poäng och klättra i tabellen. Det gäller att vi visar vårt lag tålamod, för vi håller på att bygga vårt spel från grunden och vi visste att det skulle ta tid. Klart att vi hoppades kunna få lite poäng med oss under tiden men de kommer. Räkna med ett taggat KDFF mot Hammarby på lördag, säger KDFF:s assisterande tränare Björn Sigurbjörnsson.

 

Djurgårdens IF FF – Kristianstads DFF 2-1 (2-0)

Mål

Djurgården: Michaela van den Bulk, Katrin Schmidt.

KDFF: Therese Ivarsson

Varningar

Kristianstads DFF: Sif Atladottir.

Avslut: 6-11

Hörnor: 4-5.

Publik: 259.

KDFF:s laguppställning mot Djurgårdens IF FF

(4-3-3) 1. Brett Maron – 4. Therese Ivarsson, 2. Sif Atladottir, 20. Mia Carlsson, 22. Lorca Van De Putte (24) – 8. Alice Nilsson (K), 19. Becky Edwards, 18. Rita Chikwelu – 6. Amanda Edgren, 7. Hanna Sandström (76), 13. Ogonna Chukwudi.

Avbytare: 3. Elise Streimer, 9. Rebecka Holm (24), 12. Kajsa Törnkvist (76), 17. Sanna Nilsson, 21. Diellza Mustafa.