Elisabet Gunnarsdottir inför Kvarnsvedens IK – KDFF

Kristianstads DFF spelar idag kl. 14:00 kvartsfinal i Svenska Cupen mot Kvarnsvedens IK från Borlänge.

– Det är ett välorganiserat lag defensivt och väldigt svåra att möta i sitt omställningsspel, och de är effektiva offensivt, säger KDFF:s tränare Elisabet Gunnarsdottir om motståndet.

Elisabet Gunnarsdottir tycker att känslan är riktigt bra i laget efter träningsmatchen mot Chelsea i söndags i förra veckan. Idag spelar KDFF sin nästa match. Denna gång möter det orangea laget Kvarnsvedens IK i kvartsfinal i Svenska Cupen.

– Det är ett välorganiserat lag defensivt och väldigt svåra att möta i sitt omställningsspel, och de är effektiva offensivt. (Tabitha) Chawinga är en spelare av världsklass som man behöver se upp till, säger Elisabet Gunnarsdottir om anfallaren som med sina 15 mål slutade på tredje plats i skytteligan i förra årets upplaga av Allsvenskan.

Förra säsongen i Allsvenskan slutade Kvarnsvedens IK på nionde plats, placeringen precis ovanför KDFF i tabellen. KDFF vann hemmamatchen på Vilans IP med 2-0, men det blev en rafflande avslutning i bortamatchen som slutade 2-2. Tabitha Chawinga gav Kvarnsveden ledningen med 2-1 i den 93:e minuten, minuten efter kvitterade Mia Carlsson till 2-2.

– Det  var en match med mycket känslor och starka minnen, berättar Elisabet Gunnarsdottir.

Kvarnsvedens IK och KDFF mötte båda lag från Elitettan i Svenska Cupens åttondelsfinal. Kvarnsveden spelade mot Östersunds DFF och vann med 5-0 på bortaplan. KDFF vann mot Kungsbacka DFF med 3-0, också det på bortaplan. Segrar som förde lagen till kvartsfinal och möjlighet till att nå semifinal.

Vad skulle ett avancemang till semifinal betyda för KDFF?

– Det skulle betyda mycket, förstås. Vi har ett tydligt mål i cupen 2017 och det är en pokal. Ska man ha den så får man jobba hårt för att vinna alla matcher på vägen till den, säger en målmedveten Elisabet Gunnarsdottir.

 

Truppen

 1. Brett Maron.
 2. Sif Atladottir.
 3. Elise Streimer
 4. Therese Ivarsson.
 5. Rebecka Holm.
 6. Amanda Edgren.
 7. Hanna Sandström.
 8. Alice Nilsson.
 9. Kajsa Törnkvist.
 10. Ogonna Chukwudi.
 11. Diellza Mustafa.
 12. Becky Edwards.
 13. Rita Chikwelu.
 14. Mia Carlsson.
 15. Sanna Nilsson.

Ej tillgängliga:

Amanda Nilsson (målvakt som idag spelar med F19).

Lorca van de Putte (skadad)

Tine Schryvers (skadad)

My Linderholm (skadad)

Tilda Persson (skadad)

Sofia Hagman (skadad)