Elise Streimer drömmer om att ta plats i startelvan i A-laget

                                                      Foto: Joel Andersson.

Den offensiva ytterbacken är yngst i årets KDFF-trupp. Hon hyllar de äldre i hur de tar emot unga talanger i A-laget. Samtidigt drömmer Elise Streimer om att gå hela vägen genom ungdomslagen och upp till A-laget i Kristianstads DFF.

– Det är min dröm, säger 15-åriga Elise Streimer.

Elise Streimer är född 2002 och började spela fotboll i Nosaby IF innan hon gick över till deras samarbetsklubb Kristianstads DFF i början av 2015. Då visste inte hon så mycket om KDFF.

– Men på några matcher fick vi gå in på planen tillsammans med spelarna när de ställde upp sig på rad inför matchen, och att jag också ibland var bollkalle, så jag hade tittat på några A-lagsmatcher. Sen jobbade Gudny (Björk Odinsdottírs) som spelade i KDFF innan, på samma arbetsplats som min mamma jobbar, så jag visste vem hon var, säger Elise.

Elise är inne på sin tredje säsong i KDFF och tycker att klubben har betytt jättemycket för henne, både som spelare och person.

– KDFF är som ett andra hem och jag känner mig alltid trygg på Vilans IP. Det betyder mycket för min utveckling och framförallt väldigt mycket för mig som person, att få träffa och träna med så duktiga spelare och ledare som i A-laget, eftersom jag ser upp till dem så mycket, säger 15-åringen och fortsätter:

– Det är även väldigt skönt att de äldre spelarna stöttar oss yngre så mycket för det blir lättare att försöka hänga med i det mycket högre tempot. Ibland när jag gör många dåliga träningar där allt går jättedåligt, då är mitt självförtroende inte på topp och det gör att det blir ännu svårare att göra bra ifrån mig. Det är då det är skönt att få det lilla extra stödet från folk jag ser upp till.

Elise har spelat på många olika positioner och det gör hon fortfarande.

– När jag var yngre ville jag vara anfallare och göra mål, men jag tror att jag numera trivs bäst som ytterback, faktiskt. Jag kan ju vara offensiv ytterback och följa med mycket i anfallen, säger Elise som beskriver sig själv som spelare:

– Jag är en spelare som gillar kombinationsspel och inte är rädd för att gå in i olika situationer och till exempel glidtackla, om det behövs.

Vad är ditt mål som fotbollsspelare?

– Mitt mål är såklart att ta plats i startelvan i A-laget en dag, men det dröjer nog ett bra tag och kräver mycket och hårt arbete. Jag skulle vilja göra samma häftiga resa som Alice (Nilsson) gjort, att gå genom ungdomslagen och upp till A-laget. Det är min dröm, säger Elise Streimer.