EM-mästarinnan drömmer om att spela Champions League med sin moderklubb

Hon har KDFF som moderklubb och spelat i klubben sedan hon var sju år. Hennes utveckling har gått så väl att hon nyligen blev uttagen i U23-landslaget, som spelar landskamper mot England och Japan denna vecka.  

– Det är såklart ett väldigt ärofyllt uppdrag att spela i landslaget och det är alltid väldigt speciellt att spela landskamper. Man får njuta när man får chansen, helt enkelt. Som ung var det såklart en dröm att spela i landslaget. Att få spela i EM med ungdomslagen har varit helt fantastiskt, så det är en dröm som gått i uppfyllelse, säger Alice Nilsson.

Alice har bara spelat i KDFF och gått igenom alla lag i föreningen. Nu får hon representera sin moderklubb i landslaget.

– Jag är stolt över det. Sen är det även ett tecken på att min uppfostran och utveckling i klubben har gått rätt till.

Vad har KDFF betytt för dig i din utveckling?

– Jag har alltid trivts väldigt bra med alla människor i föreningen, såväl spelare/ledare/föräldrar/supportrar, och då tror jag att man automatiskt utvecklas som både spelare och människa. Jag har haft bra och ambitiösa tränare och stöttning i alla år. Sen har jag fått chansen att utvecklas och då satsat på det och haft tålamod, så KDFF och min familj har betytt väldigt mycket för min utveckling, säger KDFF:s lagkapten som fortsätter:

– Mina stora drömmar finns med klubben. Största drömmen är att få spela i Champions League med KDFF. Att göra det med min moderklubb där mitt hjärta finns, hade varit något alldeles speciellt, säger Alice.

Alice har tidigare spelat åtta U23-landskamper och även varit med i U19-respektive U17-landslaget. Hon har två minnen som hon tycker är dem bästa i landslaget. Det första är hennes första landskamp hemma på Vilans IP när hon med Sveriges F16-landslag vann över Danmark med 3-1, år 2010.

– Det var helt underbart att få spela på hemmaplan med familj, vänner och släkt på plats. Jag var väldigt nervös men det släppte när matchen började, säger Alice.

Det andra minnet är från 2012 när hon var med och vann U19 EM-guld i Antalya, Turkiet.

– Det var en lång resa till final med ett väldigt härligt gäng och det var såklart väldigt häftigt, berättar Alice.

Det segrande U19-landslaget gick igenom turneringen obesegrade och släppte bara in ett mål. I finalen vann laget över Spanien med 1-0. Men nu är det inte Spanien, utan England och Japan som Alice Nilsson och de andra spelarna i U23-landslaget ställs mot i La Manga i veckan.

– Det är två väldigt givande och roliga matcher. Japan brukar vara riktigt bra och ha ett väldigt stort bollinnehav. De är väldigt disciplinerade i allt de gör och fantastiskt tekniska. England är ett väldigt fysiskt duktigt lag med spelare med tydliga karaktärer, förklarar Alice.

Sverige spelar mot England den 2 mars och mot Japan den 6 mars.