En händelserik vecka inför seriepremiären!

Idag fick så äntligen A-laget, vårt U17 & U19 gå ut på Vilans IP och köra första träningen på gräs, en dag som alla spelare längtat till. Försäsongen är nu officiellt över och nu finslipas detaljerna inför nästa veckas seriepremiär.

Vi fick ett snack med Mia Carlsson efter årets första grästräningen.

”Det är en helt underbar känsla att få gå ut på gräs igen efter nästan fyra månader på konstgräs, i gymnastiksalar och på löparbanor. vi har längtat otroligt mycket efter detta och planen kändes helt okej efter en vinter i dvala. Det är åttonde gången jag går ut här i april inför en ny säsong och den känslan kan jag aldrig bli trött på.”

image

image

På träningen fick A-laget idag besök av P4 radio Kristianstad som var med under en del av träningen. Hur det gick för radios utsände kan ni höra  här ca. 1:15 in i klippet.

 

 

 

Det har väl inte undgått någon att KDFF möter regerande mästarna FC Rosengård i första matchen på bortaplan. Denna och nästa vecka är därför extra viktig. På fredag blir det ett genrep mot IFK Kalmar, ett IFK som senast spelade 1-1 mot allsvenske seriekonkurrenten Vittsjö GIK och som blir ett bra motstånd inför vad som komma skall.

I veckan är det dessutom landslagssamlingar för många länder och deras respektive EM-kval och laget får därför klara sig utan spelare som Johanna Rasmussen (Danmark), Jenni Danielsson (Finland), Lorca van De Putte (Belgien), Ida Rebecka Guehai (Elfenbenskusten) och till sist ett glädjande besked när Island tog ut sin trupp- Sif Atladottir har återigen slagit sig in i truppen efter nästan 1,5 år frånvaro. Härligt!

Tyvärr får laget klara sig utan Sofia Hagman som drabbades utav en kraftig hjärnskakning i matchen mot Göteborg.

Därför blir det ett något föryngrat lag som ställer upp mot Kalmar på fredag. Unga spelare ges chansen, ambitiösa tjejer från U17/U19 som under försäsongen visat bra kvalitet och varit med och bidragit till bland annat KDFF:s 4-1 vinst mot Lb07, där inte mindre än sex spelare från U-lagen avslutade på plan.

Mia: – Det blir ett annorlunda genrep för oss i år. Många spelare är iväg och vi förlorar mycket rutin. Desto viktigare blir det för oss som är hemma att ta klivet fram och göra en bra match , ha pondus och  lyfta de andra spelarna som kommer in. Det finns en stor potential i alla av de yngre tjejerna som kommer få chansen på fredag, många har verkligen imponerat under försäsongen och det ska bli kul att se samtliga av dessa växa i år. Vi är beroende av att alla som spelar känner sig trygga i sin roll ute på plan så det gäller att hålla det enkelt mot Kalmar.

Så missa inte fredagens match PÅ VILANS IP 18:00. Grillen är tänd, kiosken är öppen och kaffet är varmt. Stötta tjejerna i deras sista match och fira att allvaret snart drar igång på riktigt!