En riktig vinnarhelg!

Det känns alltid skönt att gå över till vardag efter en sån här fotbollshelg. Vi lär oss att framgång föder framgång. Att positiva tankar smittar av sig och när du är en grupp människor som delar detta- blir glädjen dubbelt så stor. 

 

Men vi tar det från början: Lördag kl 13.00. A-laget mötte Bröndby borta. Laget sökte revansch sen senaste mötet och för en gångs skull blev det inte bara vinst med ETT mål utan TVÅ! I den fjärde minuten slår Lorca van de Putte ett inlägg mot bortre där Amanda står stadigt och snyggt nickar in den bakom Brönbys målvakt. Att Lorca gjorde assist var extra härligt då hon gjorde sina första minuter på plan 2016 sen en segdragen knäskada. Hon närmar sig 100 % och lördagen gav ett stärkande besked, inte bara för Lorca själv utan för hela gruppen.

Bröndby stack upp ibland, mestadels på kanterna och med en oerhörd bra teknik bland spelarna där våra skickliga ytterbackar utsattes för flera en mot en situationer. Situationer som ofta slutade i inkast, brytningar nere vid kortlinjen för KDFF:s del eller resultatlösa inlägg för danskorna.

Men efter en hörna kvitterade Bröndby. En kvittering som stod sig i fem minuter innan KDFF återigen tog ledningen och svarade med samma mynt. En hörnvariant där bollen rörde sig mot bortre och Mia Karlsson ostört kunde få nicka in den från nära håll.

I första halvlek hade KDFF kontroll och tvingade Bröndby att hela tiden ta svåra beslut för att komma framåt.

I andra halvlek tryckte Bröndby på, hade en högre press och utmanade mer genom mitten. Men mitt i all press så bryter Sif ett uppspel med en karatespark, en vunnen nickduell på mitten som skarvas framåt. Brönbys målvakt kommer snett i sin utrusning och Jennie utnyttjar detta genom att, från dålig vinkel, snyggt skjuta in bollen i mål.

KDFF gör en del byten i andra. In kommer Sofia Hagman, Tilda Persson, Moa Sedin och sen tidigare inbytta Erika Nilsson. De gör ett utomordentligt jobb, arbetar hårt i pressen och bidrar till att laget lyckas hålla undran och vinna med 3-1!

En viktig match och seger för laget som nu står inför en sista träningsvecka innan cupmatchen mot FC Rosengård den 26 februari. Reportage om denna matchen kan ni läsa om på torsdag!

BDF6BF4A-739F-4447-A5AD-A29442509948:FullSizeRender

Det här lagfotot får nog A-laget träna lite på!

 

44053027-61D8-4693-86F8-64F773DABF11:FullSizeRender

En del av ledarstaben. Bjössi, målvaktstränare Niclas och A-lagets nya lagledare Edona!

 

Och så var det ju derbyt igår. U19 mot Fjälkinge IF. En riktigt härlig 1-0 seger.

Vi börjar med startelvan och deras ålder: i mål, Moa Olsson -98. I backlinjen, Emilia Johansson -99, Moa Sedin -99, Lovisa Kalling -99, Elin Almroth -99. Mittfält, Tilda Persson -00, Alisia Pahlmark -99, Samrawit Dange -98, Johanna Fältman -00. Forwards, Linnea Svantesson -99 och Dielza Mustafa -98.

Inbytta i andra halvlek: Eliana Veseli-00, Kelly Steen -01, Kajsa Jönsson -00 och Erika Nilsson -99.

Som ni kan läsa bestod laget av unga men oerhört talangfulla spelare. Vi fick en pratstund med Bjössi som coachade laget för dagen och han sa så här om matchen:

-” vi fick göra en hel del ändringar inför denna matchen på grund av sjukdomar och bortresta spelare men det är skönt att som tränare se att det inte påverkar spelet nämnvärt.

Vad tar ni med er från denna matchen?

-” De två första matcherna har vi lagt ner tid och byggt upp en förståelse av ett bra försvarsspel. Att vara disciplinerade och komma rätt i vår press. Tjejerna har verkligen tagit det åt sig och det visar sig också på plan. Att släppa in ett mål mot div.1 laget Lörby för att sen hålla nollan idag mot satsande Fjälkinge är starkt! Framförallt också när vi tittar på genomsnittsåldern av vårt lag. Vår enda tjej som är född -97 är långtidsskadad på grund av en rad hjärnskakningar. Utöver de har vi bara sex st. födda -98 varav två är målvakter.”

Är det någon särskild prestation du vill uppmärksamma? 

-”Det är svårt att plocka ut någon som sticker ut extra när prestationen av hela laget var så bra och framförallt när det är försvarspelet som skapar vinsten. Men mittbackarna Moa Sedin och Lovisa Kalling var väldigt solida. Sen kan jag lägga till att pressen från Dielza högst upp var otroligt bra och viktigt, vilket gör att vi vinner flera bollar högt uppe på plan. Och sen avslutade hon väldigt kyligt när hon gjorde målet”

 

-” klubben står inför en spännande framtid med så många unga spelare på väg upp. Det är en grupp tjejer som kan tillhöra vårt U19 i flera år och göra det till ett framgångsrikt lag- för att sedan, förhoppningsvis, ta det slutgiltiga klivet upp i A-laget.” avslutar Bjössi.

45F3AFFE-E0A6-4ADA-A7CF-D5D5CC1E7621:IMG_2697

Glada tjejer efter vinst mot Fjälkinge med 1-0!

29565F9C-87D1-4AC0-BA33-23D48ADE2CAD:IMG_2699

Sara värmer upp Moa -som fick göra några riktigt svettiga räddningar i matchen mot Fjälkinge.

 

 

 

/s