Fart och fläkt, och Moberg blir mittback?

Nu är snart det dags för hemmamatch igen och då vankas det även en kort spelarintervju. Mia Carlsson, allt som oftast landslagsaktuell, sitter i den virtuella intervjustolen. Det tog sin lilla tid, men den gamla klyschan säger att  den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Jag antar att det gällde mig när jag väntade på Mias svar och det gäller kanske även för Mia när det gäller en ordinarie landslagsplats? Nåja, vänta för evigt kan Mia inte göra. Vad kan hon då göra…?

Du var med i landslagsdiskussionerna inför VM i sommar, men blev tyvärr inte uttagen. Vad krävs av dig för att öka dina chanser att komma med i landslaget i fortsättningen?
Det som skulle krävas av mig för att ta steget upp i landslaget tror jag är att bli mer jämn i spelet över 90 min. Många pratar om att jag inte är den snabbaste mittbacken i Sverige så det är ju såklart en sak att jobba på kontinuerligt över hela säsongen 😉 sen tror jag också att får jag väl chansen att spela MITTback i landslaget kommer jag inte göra någon besviken…

Hur kommer det sig att du blev mittback, och dessutom en väldigt duktig sådan?
Jag blev mittback tack vare min flytt till kdFf 2009 och när Beta såg att jag inte var någon ytterback haha. Det tog inte mer än en månad in i min första försäsong här innan hon kom fram och sa: du ska bli mittback Mia. Sen tror jag att det handlar mycket om i vilken situation din klubb är i när du kommer. När jag kom till kdff hade mittbackarna och stora delar av fjolårets spelare försvunnit och de behövde fylla igen ”hålen” så det var bara att tacka och ta emot den plats jag blev tilldelad. Ett beslut jag hoppas ingen av oss ångrar.

En 165cm kort och en 174cm lång mittback. Hur fungerar samarbetet mellan dig och mittbackskollegan Alice Nilsson tycker du?
Mitt och Alices samarbete funkar väldigt bra känner jag. Hon har förmågan att lugna ner mig i stressiga situationer och har förmågan att överraska mig nästan varje match, antingen defensivt eller offensivt när hon dribblar iväg med bollen! Trots att det skiljer 10 cm mellan oss har hon blivit en riktigt bra defensiv huvudspelare och det känns bra att jag har kunnat lära henne NÅGOT under tiden vi spelat iallafall haha!

Vem i laget har en väldigt väl dold talang för att spela mittback?
Moberg kommer bli jättesur om jag INTE säger henne här. När vi var i Turkiet på träningsläger i mars så fick hon ”prova på” i några minuter och jag kan säga att det absolut finns potential. Hennes crossbollar är fantastiska och sen är hon ju ganska snabb… 😉

Amanda Edgren sträcker sig nästan till 180cm, men vem av er vinner en nickduell mot varandra?
Jag brukar vinna de flesta faktiskt!!! Sen har hon ett jäklaranamma som många gånger skrämmer mig när vi ska gå upp i dueller tillsammans. Så det gäller verkligen att vara beredd när hon kommer farandes i luften framför en!

Hur går matchen mot Mallbacken?
Om vi spelar disciplinerat och har stenkoll på deras två forwards så ska vi kunna ta tre sköna poäng. Det kommer vara fart och fläkt från början!

Då vill det till att Mia och Alice har stenkoll på Mallbackens forwards. Om inte Mia och Alice reder ut det kanske Beta får vända sig till den dolda mittbackstalangen, Susanne Moberg. Fast ska det bli fart och fläkt från som ska mynna ut i tre sköna poäng bör nog Moberg hålla sig borta från det egna mittlåset, hehe.

Det blev en målrik vinst senast mot AIK. Undertecknad känner på sig att KDFF kommer att vara i gott slag och att fotbollsfesten kl.15.00 imorgon (lördag) kommer att bli ett faktum!

VI ses där!

/J