Finalförlust trots drömstart

Finalen i Svenska Cupen 2013/2014 började på bästa tänkbara sätt för KDFF när Susanne Moberg i 3e minuten stal bollen från en hemmaförsvarare och serverade Marija Banusic en smörpassning som hon enkelt förpassade i mål. De tillresta KDFF-supportrarna hoppades nu naturligtvis att Linköping i sin strävan att kvittera skulle tvingas öppna sig bakåt vilket skulle ge KDFF fler omställningslägen. Dessvärre lyckades Linköping redan några minuter senare kvittera och neutralisera vårt övertag.

Matchbilden blev sedan som förväntat, övertag i bollinnehav och bra passningsspel för Linköping på den välvattnade (!!!) konstgräsplanen. Ett i vanlig ordning välpositionerat KDFF-försvar lyckades dock stoppa de flesta anfallsförsöken innan straffområdeslinjen och de försök som nådde längre än så tog Hedvig Lindahl i vanlig ordning säkert hand om.

I början av andra halvlek fick vi se ett KDFF som kom högre upp i banan och även hade styrkan att hålla längre anfall (jmf med i första halvlek). Olyckligt nog tog Linköping ledningen i 58e minuten då de tog vara på en retur på efter en målvaktsräddning. Detta mål verkade ge laget energi samtidigt som KDFF tappade styrkan i spelet och efter detta hade svårt att få till ett ordnat anfallsspel. Inte heller Linköping lyckades få bollen i mål fler gånger varför matchen slutade med hemmavinst 2-1.

Trots ett missat guld så är detta KDFFs största framgång genom alla tider. Låt oss hoppas att detta trots allt blir ett viktigt avstamp för framtiden!