Händelserik första säsong i KDFF för Tilda Persson

                                                               Foto: Joel Andersson

Hon var yngst av alla spelare i förra årets upplaga av Damallsvenskan och gjorde under förra året både sin allsvenska debut och landslagsdebut. Nu är 16-årige Tilda Persson inne på sin andra säsong i KDFF. 

Tilda Persson var yngst av alla spelare i Damallsvenskan och gjorde både sin damallsvenska debut och landslagsdebut under förra året.

– Det var verkligen riktigt kul, det var drömmar som gick i uppfyllelse, säger Tilda Persson som gjorde sin debut i Damallsvenskan som 15- åring den 16 april mot FC Rosengård och sin landslagsdebut mot Island i en fyrnationsturnering med F16- landslaget.

Tilda är inne på sin andra säsong i KDFF efter att ha tagit steget från Ifö Bromölla IF i division 1 till Damallsvenskan inför förra säsongen. Hon spelar som innermittfältare, eftersom hon menar att hennes främsta kvalitéer är spelförståelsen.

– Jag är typen av en defensiv mittfältare som vill vinna boll, ha boll och leverera den vidare. Men jag kan spela på andra positioner också, säger 16-åringen.

Tilda gick till KDFF för att hon ville satsa på sin fotboll och det har resulterat i att hon i klubben har fått med sig mer erfarenheter och lärt sig att se fotbollen ur ett annat perspektiv.

– Jag har inte upplevt fotboll på sättet jag gör i Kristianstad. Det är så mycket proffsigare och trots att det är en högstaliga med spelare som är seriösa med sin satsning inom fotbollen, och med till exempel landslagsspelare i truppen, så är det i KDFF mycket mer än bara fotboll. KDFF handlar också om gemenskap, hjärta, passion och en familj, säger Tilda.

Under sin tid i KDFF har också Tilda utvecklats både som fotbollsspelare och som människa.

– Jag har blivit mentalt starkare både som spelare och som människa. Mina kvalitéer som spelare har såklart också utvecklats, för träningen i klubben har klass, säger Tilda som spelade åtta matcher i Damallsvenskan i fjor.

Hon tackar det tuffa fjolåret för sin utveckling där KDFF både var nära på att åka ur Damallsvenskan och klubben var nära på att gå i konkurs.

– Det var det tuffaste, jobbigaste och samtidigt roligaste och bästa året hittills för mig. Det tuffaste och jobbigaste var de motgångar vi stötte på, såsom konkurshotet. Vi fick ta oss igenom väldigt mycket. Det roligaste och bästa handlar om att vi klarade av både att stanna kvar i Damallsvenskan och att klara av konkurshotet. Det visade hur starka vi är som klubb och lag. När ingen trodde på oss, så bevisade vi hur starka vi är tillsammans, säger Tilda som tror att KDFF kommer vara ett starkt lag under säsongen 2017:

– Vi är en grupp med många bra spelare och vi ger oss inte i första hand. Jag tror 2017 kommer bli ett bra år för oss, säger Tilda Persson.