IF Limhamn Bunkeflo-KDFF 0-3

        Amanda Edgren gjorde två mål i dagens seger mot LB07. Foto: Joel Andersson

KDFF vann idag mot IF Limhamn Bunkeflo (LB07) med 3-0 på bortaplan.

– Det känns bra att ha tagit den första trepoängaren sedan i augusti ifjol. Den var väldigt efterlängtad för oss alla, säger KDFF:s assisterande tränare Björn Sigurbjörnsson.

KDFF tog ledningen i den 10:e minuten efter ett nickmål av Rita Chikwelu, assisterad av ett fint inlägg från vänsterbacken Lorca van de Putte. Tre minuter senare slog Therese ”Tozz” Ivarsson en hörna mot bortre stolpen där Rita Chikwelu nickade vidare bollen in i mitten av straffområdet. I en tilltrasslad situation nickade Mia Carlsson bollen vidare till Amanda Edgren som gjorde 2-0 till KDFF efter ett nickmål. I 42:a minuten fick Amanda Edgren bollen av Becky Edwards och avancerade mot LB07:s straffområde. Väl där sköt hon ett skott med vänsterfoten som landade i målets högra hörn. Målet betydde 3-0 till KDFF:

– Vi spelar väldigt bra i första halvlek och följer vår matchplan. Precis som i de två första matcherna skapar vi många lägen och får en del hörnor. Äntligen får vi utdelning på våra chanser även om vi hade kanske till och med kunnat göra något mål till i första halvlek.

Det stod 3-0 till KDFF i halvtid.

– I andra halvlek kommer LB07 ut och pressar oss ännu hårdare än vad de gjorde i första halvlek och vi lyckas inte hålla samma lugn som i första. Det är ju inte så ovanligt med ett lag som leder i halvtid att man vill försvara sin ledning även om det inte var det som vi la upp för laget. Men vi lyckas hålla nollan och det är vi riktigt nöjda med, säger Björn Sigurbjörnssonefter KDFF:s 3-0-seger.

– 3-0 är väl ett rättvist resultat. Vi hade kunnat göra något mål till och vi hade även kunnat släppa in mål i andra halvlek då Brett (Maron) gör en fantastisk dubbelräddning.

– Hela laget presterar på hög nivå idag, framför allt i första halvlek, men jag tycker det är värt att lyfta att Rebecka Holm gör en fantastisk match i sin första start i Damallsvenskan. Dessutom höll både Alice (Nilsson) och Becky (Edwards) världsklass i första halvlek, både offensivt och defensivt, säger Björn Sigurbjörnsson.

KDFF:s nästa match i Damallsvenskan är mot de regerande svenska mästarna Linköpings FC. Matchen spelas hemma på Vilans IP lördagen den 6 maj kl. 15:00.

Mål

KDFF: Rita Chikwelu (10), Amanda Edgren (13), Amanda Edgren (42).

Varningar

LB07: Mia Persson.

Publik: 237.

KDFF:s laguppställning mot LB07

(4-2-3-1): 1. Brett Maron – 4. Therese Ivarsson, 2. Sif Atladottir, 20. Mia Carlsson (59), 22. Lorca van de Putte – 8. Alice Nilsson, 19. Becky Edwards – 6. Amanda Edgren (89), 18. Rita Chikwelu, 13. Ogonna Chukwudi – 9. Rebecka Holm (82).

Avbytare: 3. Elise Streimer, 7. Hanna Sandström (82), 12. Kajsa Törnkvist, 14. Tilda Persson, 17. Sanna Nilsson (59), 21. Diellza Mustafa (89).