Inför IF Limhamn Bunkeflo – Kristianstads DFF

                                                               Foto: Joel Andersson

Björn Sigurbjörnsson inför IF Limhamn Bunkeflo – Kristianstads DFF i tredje omgången av Damallsvenskan.

Idag lördag 29/4 kl. 15:00 på Limhamns IP i Malmö spelar KDFF ett Skånederby mot en av nykomlingarna i årets damallsvenska, IF Limhamn Bunkeflo, också kallat för LB07.

– Det är alltid något speciellt med derbymatcher. Faktumet att de är nykomlingar gör inte uppgiften lättare. De har mycket att bevisa precis som vi så man kan förvänta sig en tuff match med hårt närkampsspel, säger KDFF:s assisterande tränare Björn Sigurbjörnsson.

Den 1 april i vår mötte KDFF LB07 i en träningsmatch under försäsongen.

– LB07 är ett lag som vi har mött på försäsongen de senaste 3-4 åren och aldrig fått ett riktigt tufft motstånd. Men det kändes annorlunda i våras. De känns mycket mer kompakta defensivt och har samlat åt sig unga, spelskickliga och löpvilliga spelare som kan ställa till det för vilket lag som helst. Sen tror jag att rutinen i vårt lag gjorde den stora skillnaden i träningsmatchen i våras. Vi spelar rätt bra stora delar av matchen och tog vara på våra chanser, säger Björn Sigurbjörnsson om matchen som KDFF vann med 4-1 på bortaplan.

Hur är känslan i truppen inför matchen?

– Den är bra och vi tror på att vi kommer fortsätta att skapa lägen som vi har gjort i de senaste två matcherna och att vi kommer att förvalta dem på lördag, säger Björn Sigurbjörnsson.

En som var tillbaka från skada i förra matchen mot KIF Örebro är KDFF:s vänsterback, Lorca van de Putte, som nu är tillbaka i full träning. Två andra spelare som dock fortfarande är skadade är mittfältaren Tilda Persson och forwarden My Linderholm. KDFF:s kiropraktor från Pluspraktik, Jing-Sheng Vien, berättar om vad det är för skador som Tilda Persson och My Linderholm har drabbats av.

– Tilda har en broskbit i foten som besvärat henne när hon haft för tuff belastning under kort tid. Hon är nu på väg tillbaka och har börjat träna mer nu.

– My har för tillfället en muskelöveransträngning i ena höftböjarmuskeln och är under rehab och är sakta på väg tillbaka. Vi har påbörjat att långsamt öka hennes träning för att vara extra försiktig, säger Jing-Sheng Vien.

Tilda Persson är med i truppen till dagens match mot LB07.

 

Damallsvenskan, omgång 2. 

Match: IF Limhamn Bunkeflo – Kristianstads DFF.

Dag: Lördag 29/4.

Avspark: 15:00.

Arena: Limhamns IP, Malmö.

Matchtruppen

1. Brett Maron

2. Sif Atladottir

3. Elise Streimer

4. Therese Ivarsson

6. Amanda Edgren

7. Hanna Sandström

8. Alice Nilsson

9. Rebecka Holm

12. Kajsa Törnkvist

13. Ogonna Chukwudi

14. Tilda Persson

17. Sanna Nilsson

18. Rita Chikwelu

19. Becky Edwards

20. Mia Carlsson

21. Diellza Mustafa

22. Lorca van de Putte

 

KDFF:s senaste match i Damallsvenskan 

2017-04-22 15:00 KIF Örebro DFF – Kristianstads DFF 1 – 0 (1-0) Mål: 1-0 Emma Jansson (20).

 

KDFF:s senaste laguppställning mot KIF Örebro 23/4 2017

(4-2-3-1): 1. Brett Maron – 4. Therese Ivarsson, 2. Sif Atladottir, 20. Mia Carlsson, 22. Lorca van de Putte (66) – 8. Alice Nilsson, 19. Becky Edwards – 6. Amanda Edgren, 18. Rita Chikwelu, 13. Ogonna Chukwudi – 7. Hanna Sandström (66).

Avbytare: 3. Elise Streimer, 9. Rebecka Holm (66), 17. Sanna Nilsson (66), 21. Diellza Mustafa, 22. Annie Särnblad, 23. Evelina Duljan.