Inför Kristianstads DFF – Linköpings FC

                                                  Foto: Joel Andersson

Björn Sigurbjörnsson inför Kristianstads DFF – Linköpings FC i fjärde omgången av Damallsvenskan.

Idag lördag 6/5 kl. 15:00 på Vilans IP möter KDFF de regerande svenska mästarna, Linköpings FC. KDFF kommer till matchen mot Linköpings FC efter en 3-0-seger på bortaplan mot IF Limhamn Bunkeflo förra lördagen.

– Känslan i laget har varit bra under veckan. Vi har tagit de åtgärder som har behövts i början på veckan för att se till så att våra spelare återhämtat sig ordentligt och kunnat träna fullt i slutet på veckan. Så det känns bra, säger KDFF:s assisterande tränare Björn Sigurbjörnsson.

Hur ska det bli att möta de regerande mästarna Linköpings FC hemma på Vilans IP?

– Att ta emot regerande mästare på hemmaplan är inte något vi fruktar. Förhoppningsvis kommer vi att kunna ge dem en ordentlig fight. Vi har tidigare ställt till det för dem i deras toppstrid och känslan är att de inte tycker så mycket om att komma till Vilan. Den känslan vill vi bibehålla, säger Björn Sigurbjörnsson och fortsätter:

– Fjolårets prestation av Linköping säger inte så mycket i år, framför allt inte när man tittar på spelarförluster och byte av tränare. Linköping har tappat tre väldigt tongivande anfallsvapen, bland annat seriens bästa spelare i Pernille Harder. Men de har värvat klokt och Kim Björkegren, som kom in som ny tränare, verkat ha fått fart på laget, så det kommer att bli en tuff match. Vi kan bara hoppas att faktumet att de regerande mästarna är på väg till Vilans IP kan locka folk dit till att se oss slå dem.

Linköpings FC leder Damallsvenskan inför omgång 4 efter att ha inlett årets säsong med tre raka segrar.

– Linköping är ett väldigt passningsskickligt lag som vill hålla bollen på marken, hela vägen upp från målvakt och in i målet på andra sidan. De passar med få tillslag, kommer runt på kanterna och fyller på ordentligt med folk i straffområdet. De har ett lag som har landslagsspelare i nästan alla positioner. Det går inte att plocka ut någon speciell till att hålla utsikt efter, det finns hög kvalité i alla positioner, säger Björn Sigurbjörnsson och fortsätter:

– Vi har så klart studerat deras spelsätt och när man möter ett så pass skickligt lag får man se till att försöka att täppa de ytor som man tror att kommer att bli farliga. Samtidigt så tycker vi att vi har något riktigt bra på gång så även om vi kommer att anpassa oss till deras spel så ligger stort fokus på vårt eget. Vi har spelare som vill äga boll och vill spela runt men även spelare som gillar att springa i djupet, så vi kommer kunna variera vårt spel och se till att Linköping får inte komma till Vilans IP och endast tänka på sitt eget spel, utan även se till att försöka att lösa vårt spel.

Björn berättar att inför säsongen så skulle den här matchen bli väldigt speciell av olika anledningar.

– Framför allt på grund av att Johanna Rasmussen skulle återvända. Men tyvärr så kommer hon inte kunna medverka efter att ha blivit långtidsskadad. Men vi kan kanske räkna med en annan gammal vän, det vill säga om Marija Banusic har hämtat sig ordentligt från sin huvudskada.

När KDFF mötte LB07 förra lördagen så hade KDFF en bortaklack med sig.

– Det var riktigt roligt för oss. Både spelare och ledare är oerhört tacksamma för att man kommer till våra matcher och stöttar oss. Stöd från läktaren kan göra skillnaden, säger KDFF:s assisterande tränare Björn Sigurbjörnsson.

 

Damallsvenskan, omgång 4. 

Match: Kristianstads DFF – Linköpings FC.

Dag: Lördag 6/5.

Avspark: 15:00.

Arena: Vilans IP, Kristianstad.

Matchtruppen

 1. Brett Maron
 2. Sif Atladottir
 3. Elise Streimer
 4. Therese Ivarsson
 5. Amanda Edgren
 6. Hanna Sandström
 7. Alice Nilsson
 8. Rebecka Holm
 9. Kajsa Törnkvist
 10. Ogonna Chukwudi
 11. Tilda Persson
 12. Sanna Nilsson
 13. Rita Chikwelu
 14. Becky Edwards
 15. Mia Carlsson
 16. Diellza Mustafa
 17. Lorca van de Putte

 

KDFF:s senaste match i Damallsvenskan

2017-04-29 IF Limhamn Bunkeflo – Kristianstads DFF 0-3 (0-3).

Mål: Rita Chikwelu (10), Amanda Edgren (13), Amanda Edgren (42).

 

KDFF:s senaste laguppställning mot IF Limhamn Bunkeflo 29/4 2017

(4-2-3-1): 1. Brett Maron – 4. Therese Ivarsson, 2. Sif Atladottir, 20. Mia Carlsson (59), 22. Lorca van de Putte – 8. Alice Nilsson, 19. Becky Edwards – 6. Amanda Edgren (89), 18. Rita Chikwelu, 13. Ogonna Chukwudi – 9. Rebecka Holm (82).

Avbytare: 3. Elise Streimer, 7. Hanna Sandström (82), 12. Kajsa Törnkvist, 14. Tilda Persson, 17. Sanna Nilsson (59), 21. Diellza Mustafa (89).