Inför Kungsbacka DFF-Kristianstads DFF

Elisabet Gunnarsdottir inför Kungsbacka DFF-Kristianstads DFF. 

Elisabet Gunnarsdottir är tränaren som ledde Kristianstads DFF till silver i Svenska Cupen säsongen 2013/14, klubbens första och hittills enda medalj.

– Det året var givetvis speciellt för oss. Det var stort för klubben att spela final men mindre roligt att vi förlorade den. Annars har vi inte riktigt lyckas i Svenska Cupen. Målet för i år är givetvis att gå hela vägen, säger Elisabet Gunnarsdottir.

Idag är det dags igen för en ny cupmatch för Kristianstads DFF, denna gång mot Kungsbacka DFF i åttondelsfinal. Kungsbacka DFF spelar i Elitettan, en serie under Kristianstads DFF, men Elisabet förväntar sig en tuff cupmatch på bortaplan även om det skiljer en serie mellan lagen.

– Det är alltid 50/50-matcher i cupen, oavsett vilken serie lagen spelar i.

Kristianstads DFF har förberett sig inför matchen precis som vanligt.

– Vi är mitt i försäsong med tunga pass och det har vi inte ändrat så mycket på. Däremot fick alla spelare med känningar eller trötta i kroppen vila i torsdags för att kunna komma färska in i träningen i fredags och sen med pigga ben idag, säger Elisabet som fortsätter:

– Motståndet vet vi för lite om för att kunna förbereda något utifrån deras taktik och sätt att spela. Vi jobbar såklart med grunderna i vårt eget spel och att skapa bra relationer mellan spelarna på plan med tanke på många nya spelare.

Men idag får Kristianstads DFF stifta sig bekantskap med motståndarna Kungsbacka DFF. Matchen spelas på Tingbergsvallen med avsparkstid kl. 14.00.

– Hoppas att vi ser så många supportrar som möjligt i Kungsbacka, säger Elisabet Gunnarsdottir.

 

Matchtruppen

Alice Nilsson

Amanda Edgren

Amanda Nilsson

Brett Maron

Elise Streimer

Evelina Duljan

Hanna Sandström

Kajsa Törnkvist

Lorca van de Putte

Mia Carlsson

My Linderholm

Ogonna Chukwudi

Rebecka Holm

Rita Chikwelu

Sif Atladottir

Therese Ivarsson

Tine Schryvers

 

KDFF:s tre senaste träningsmatcher:

2017-02-12 Kristianstads DFF-Asarums IF FK 7-0 (3-0)

2017-02-05 Kristianstads DFF-Växjö DFF 1-1 (1-1)

2017-01-29 FC Rosengård- KDFF 1-1 (0-0)

 

Senaste laguppställningen mot Asarums IF FK 12/2:

1. Brett Maron – 4. Therese Ivarsson, 2. Sif Atladottir, 20. Mia Carlsson, 22. Lorca van de Putte – 8. Alice Nilsson – 7. Hanna Sandström, 18. Rita Chikwelu, 6. Amanda Edgren, 13. Ogonna Chukwudi – 3. Tine Schryvers.
Avbytare: 5. Elise Streimer, 10. My Linderholm, 11. Kajsa Törnkvist, 17. Rebecka Holm, 21. Sanna Nilsson, 33. Amanda Nilsson.

Tränare: Elisabet Gunnarsdottir.

 

KDFF:s målskyttar i träningsmatcherna 2017:

Tine Schryvers 3, My Linderholm 2, Amanda Edgren 2, Elise Streimer, Ogonna Chukwudi.