Inget aprilskämt: KDFF vann mot LB07 med 4-1

Tvåmålsskytten Rita Chikwelu. Foto: Joel Andersson.

Det är som bekant första april idag men följande är inget aprilskämt. Kristianstads DFF vann idag med 4-1 på bortaplan i en träningsmatch mot nykomlingen i Damallsvenskan, LB07.

Det stod 0-0 i halvtid i Skånederbyt efter en ganska jämn första halvlek där KDFF förde spelet. Men i andra halvlek exploderade KDFF och gjorde fyra mål. Första målet kom efter att Rita Chikwelu tagit sig fram i straffområdet på egen hand och placerade bollen i en hörna av målet. Sex minuter senare utökade Amanda Edgren KDFF:s ledning till 2-0 efter mål direkt från hörna. Amanda Edgren fortsatte att vara i händelsernas centrum när hon i den 75:e minuten rundade en motståndarback som tog bollen med handen och domaren blåste straff. Rita Chikwelu stegade fram och slog bollen in i mål till 3-0 för KDFF.

LB07 lyckades reducera till 3-1 innan KDFF:s nyförvärv Sanna Nilsson gjorde sitt första mål i den orangea tröjan efter att Ogonna Chukwudi vunnit en- mot- en- situation och passat fram Sanna som sköt in bollen i mål med en fin bredsida och fastställde slutresultatet 4-1 till KDFF.

– Det var ingen hög kvalité på matchen, egentligen. I första halvlek är passningsspelet dåligt och vi slarvar mycket på sista tredjedelen av planen och vi är inte effektiva i straffområdet. I andra halvlek börjar de (LB07) bättre första 10-15 minuterna och då spelar vi upp oss och dominerar hela andra halvlek. Vi skapar mycket och vi gör 4 mål vilket jag är oerhört nöjd med. Stark insats av oss i andra halvlek, säger KDFF:s tränare Elisabet Gunnarsdottir om matchen.

KDFF:s startelva (4-2-3-1). Brett Maron – Therese Ivarsson, Sif Atladottir, Mia Carlsson (70), Kajsa Törnkvist – Becky Edwards, Alice Nilsson – Amanda Edgren (80), Rita Chikwelu, Ogonna Chukwudi – Rebecka Holm (46).

Ersättare: Sanna Nilsson (in 46), Elise Streimer (in 70), Diellza Mustafa (in 80).