KDFF lyfter 2016!

Säsongen 2016 har varit igång en dryg månad och vårt representationslag har redan hunnit spela tre träningsmatcher. Detta inlägg kommer främst att ägnas åt dessa matcher och hur starten har sett ut.

Sen vi körde igång den 7 januari har några nya ansikten dykt upp. Dessa kommer att få varsitt eget reportage lite längre fram och vi ser fram emot att få lära känna dem.

A-laget åkte till Danmark för drygt en vecka sedan och spelade då dubbelmatch mot Fortuna Hjörring. Två bra matcher där Fortuna är en värdemätare av rang. Första matchen ska dock inte gå till historien som en av de bästa matcherna som spelats och det var inte Fortuna som gjorde det surt för oss. Detta var Tor. Tor kom, bokstavligen, som en stormvind och gjorde allt för att matchen skulle bli så svårspelad som möjligt med vindar på dryga 25 sekundmeter.

Matchen slutade 1-1 och vi visar väldigt goda intentioner matchen igenom. Therese ”Tozz” Ivarsson skott från 36 meter var kvällens höjdpunkt, ett mål som vi hoppas få se fler gånger i år!

Två dagar senare var det dags igen, vinden hade mojnat men det hade inte spelarnas krafter. Tvärtom så tog vi tag i spelet från minut ett och släppte till väldigt få målchanser. Vi skapade desto fler och 1-0 målet var helt enligt spelboken. En brytning utanför vårt eget straffområde, passning in till mittfältet som driver upp tempot och tar sig förbi en hel lagdel innan passningen går till Johanna Rasmussen. En snabb vändning, 5 meter acceleration och ett skott i steget från dryga 20 meter. Upp i krysset.

2-0 målet kom på en hörna och det var, återigen, Therese Ivarsson som nådde högst och snyggt skarvar in bollen mot bortre stolpen. Sammanfattningsvis så var det en väl genomförd match där alla spelarna visar framfötterna. Kul också att se tre tjejer från F17/19 -lagen visa att de är att räkna med 2016. Elin Almroth, Erica Nilsson och Moa Sedin gjorde alla bra insatser under helgen och det visar också att vårt projekt ”Talang 2020” börjar ge frukt. Härligt!

Vi vill också passa på att tack Fortuna Hjörring för gästfriheten. Det var genomgående god mat, fantastiska träningsmöjligheter, bra lokaler och trevliga människor. Tack! Gå gärna in på deras facebooksida för att ta del av fler bilder från vår vistelse på Dana cup sportcenter.

I helgen som var åkte laget återigen över sundet. Denna gången för att ta sig an Bröndby. Ett välbekant motstånd för KDFF, som sedan 2009 mött dem minst en gång om året. Matcherna är alltid jämna och ofta slutar de i oavgjort eller med ett uddamål för något utav lagen. I år var inget undantag. Det slutade 2-1 till Bröndby efter en första halvlek där KDFF hamnar fel från början och som sen får kämpa för att ta sig in i matchen. Bröndby är ett otroligt bollskickliga lag men i andra halvlek hittar vi rätt, både vad gäller presspel och mentalitet. Vi får in en reducering och skapar därefter fler bra chanser till att kvittera. Denna gången lyckades Bröndby hålla undan. Men om några veckor så möts lagen igen och då är undertecknad säker på att skålen väger över till vår fördel.

Äntligen är vi igång!

 

 

s