KDFF:s U19 möter Fjälkinge IF!

Vi hade kunnat skriva att detta är en träningsmatch som alla andra. En typisk februarimatch där föräsongsbenen börjar bli tunga på riktigt. Men så är det inte riktigt. Ett derby är ett derby oavsett årstid.

 

Fjälkinge IF satsar på toppen i årets division två och tittar man på deras nyförvärv de senaste säsongerna kan vi bara hålla med. Förstärkningarna kommer nämligen i mångt om mycke ifrån våra egna led. Inte mindre än sju spelare* har under de senaste två åren flyttat sex minuter (på motorvägen från vilans IP) österut till Fjälkinge och idrottsplatsen Maxilandia.

En som vi alla ska hålla extra koll på i fjälkinges lag på söndag, är Katja Jönsson. Ett bekant ansikte för många i klubben. 2014 spelade hon sin första allsvenska match med KDFF. Därefter valde hon att spela vidare med satsande klubben Lb07 och blev en av deras viktigaste spelare i elitettan 2015. En fysiskt stark spelare som bara blir bättre ju äldre hon blir. Ett tungt nyförvärv för Fjälkinge som det ska bli oerhört intressant att följa inför denna säsongen.

Våra egna tjejer då? Jodå de är på gång de också! Förra helgen mötte tjejerna Lörby (div. 1). En hedersam förlust med 1-0 där spelet värmde mer än vädret. Framförallt var det en match där många unga spelare klev fram och visade att detta unga lag kommer vara ett lag att räkna med 2016.

 

Som supportrar till KDFF ska vi också vara EXTRA stolta över alla våra unga målvakter. Aldrig har vi haft en så stor grupp som tränar tillsammans i åldrarna 15-18. En grupp som för övrigt tränas av A-lagets egna förstemålvakt Brett Maron. Två av dem, Moa Olsson och Sara Mattson, båda födda -98, har under de senaste två åren varit givna i ungdomslandslagen. Senast för två veckor sedan var de i Stockholm för det årliga ”Bosönlägret” (Ett läger som alla ungdomsslandslag har där det spelas internmatcher och görs fystester).  Bra jobbat tjejer! Det bådar gott inför framtiden.

Så missa nu inte helgens hetaste match! Söndag 21/2 kl. 13.00 på maxilandia, Fjälkinge. 

 

/s

(* källa: fjälkinges egen hemsida)