KIF Örebro-KDFF 1-0

Rebecka Holm (t.v) och Sanna Nilsson (t.h) stod för starka inhopp i matchen mot KIF Örebro. Foto: Joel Andersson.

KDFF spelade idag mot KIF Örebro och förlorade med 1-0 på bortaplan.

I den 10:e minuten fick KDFF matchens första stora chans. Amanda Edgren slog en passning i djupled som gav ett friläge för Hanna Sandström, vars skott gick rakt på målvakten i Örebro, Carola Söberg. Lisa Dahlkvist i KIF Örebro fick sedan en stor chans i den 19:e minuten, när hon nära mål sköt rakt på Brett Maron i KDFF-målet. Minuten efter  gjorde Emma Jansson 1-0 efter 20 minuters spel. Emma fick bollen utanför KDFF:s straffområde och drog till med sin vänsterfot. Skottet styrdes av en KDFF-spelare och bollen hamnade till vänster i mål, otagbart för Brett Maron. KDFF avslutade sedan första halvlek genom en nick av Becky Edwards som var väldigt nära att gå in nere vid vänster stolpe. I andra halvlek höjde KDFF sitt spel. KDFF bytte in två offensiva spelare i Rebecka Holm och Sanna Nilsson i den 66:e minuten.

– Vi fick in fräscha fötter när vi satte in Rebecka och Sanna. De är unga modiga spelare som vågar utmana och hålla i bollen, säger KDFF:s assisterande tränare Björn Sigurbjörnsson.

Lorca van de Putte (som var tillbaka efter skada) och Hanna Sandström var de som bytte med Sanna och Rebecka. Hanna Sandström fick en smäll på knät precis innan bytet.

– Vi tror inte att det är allvarligt men hon kommer undersökas när vi är tillbaka i Kristianstad, säger Björn.

I den 67:e minuten kom KDFF:s högerback Therese Ivarsson runt på högerkanten och slog ett inlägg till Amanda Edgren på bortre stolpen. Amanda sköt ett hårt skott uppe i vänster hörn, som Carola Söberg fick tippa till hörna.

– Sen gick vi ner på en trebackslinje och flyttade upp Mia (Carlsson) de sista 5-6 minuterna till att kunna öka tyngden däruppe i anfallet, vilket var nära att ge effekt, säger Björn Sigurbjörnsson.

Vad tycker du om matchen?

– Matchen blev ganska jämn, precis som jag hade förväntat mig. Vi hade en period i första halvlek där vi tappade balansen på mittfältet av olika anledningar. Men jag tycker att vi spelade bra stora delar av matchen och att vi äger andra halvlek, precis som mot Vittsjö. Vi skapar en del farliga lägen men lyckas inte förvalta dem, säger Björn Sigurbjörnsson och fortsätter:

– Vi fortsätter att spela bra fotboll och att vi skapar heta chanser. Nästa helg (lördag 29/4) möter vi LB07 borta och då ska vi ta vara på våra chanser. Det kommer bli en tuff match och det hade varit roligt att se våra supportrar på plats till att heja fram lite mål och hjälpa oss att ta våra första poäng i årets Damallsvenska, säger KDFF:s assisterande tränare Björn Sigurbjörnsson.

Mål

KIF Örebro: Emma Jansson (20).

Varningar

KDFF: Becky Edwards.

Publik: 467.

KDFF:s laguppställning (4-2-3-1)

  1. Brett Maron – 4. Therese Ivarsson, 2. Sif Atladottir, 20. Mia Carlsson, 22. Lorca van de Putte (66) – 8. Alice Nilsson, 19. Becky Edwards – 6. Amanda Edgren, 18. Rita Chikwelu, 13. Ogonna Chukwudi – 7. Hanna Sandström (66).

Ersättare: 3. Elise Streimer, 9. Rebecka Holm (66), 12. Kajsa Törnkvist, 17. Sanna Nilsson (66), 21. Diellza Mustafa.

Nästa match för KDFF är ett Skånederby borta mot LB07 lördagen den 29/4 kl. 15:00.