Kristianstads DFF – Linköpings FC 1-2

Becky Edwards – framspelare och nära att bli kvitteringshjältinna. Foto: Joel Andersson

Kristianstads DFF spelade igår (lördag) mot Linköpings FC och var nära att få med sig minst en poäng. Dock förlorade KDFF matchen med 1-2.

Linköpings FC tog ledningen genom den förre KDFF-anfallaren Marija Banusic i den fjärde minuten. Fri med KDFF-målvakten Brett Maron chippade hon in 0-1-målet. I samband med målet blev dock Marija Banusic skadad och fick kliva av planen i den 10:e minuten. I den 60:e minuten var Hanna Sandström nära att kvittera till 1-1 genom att hon sköt en boll i ribban från en bit utanför straffområdet. Sju minuter senare kom så kvitteringen för KDFF till 1-1 i den 68:e minuten genom Amanda Edgren, hennes tredje mål på två raka matcher. Becky Edwards nickskarvade bollen vidare in i straffområdet där Amanda Edgren kom farande och nickade bollen i mål. Men ett lag skulle gå segrande ur matchen, och det var Linköpings FC som gjorde det. Från höger sida i straffområdet nickade Tove Almqvist in det avgörande 1-2-målet i den 87:e minuten efter inlägg från vänsterkanten. Dock var KDFF nära en poäng när Becky Edwards nickade bollen i stolpen på övertid.

– Resultatet svider såklart, tredje uddamålsförlusten där det känns som vi ska ha någonting med oss. Men det är klart att ett mästarlag som kommer från tre raka vinster tror stenhårt på att de inte kan förlora, så det har det i bakhuvudet hela tiden att de kommer att hitta lägen till att avgöra, vilket de gör. Vi gör en klart godkänd match i 85 minuter men vi måste lära oss att börja matcherna aggressiva och disciplinerade och såklart hålla ut till slutsignalen, säger KDFF:s assisterande tränare Björn Sigurbjörnsson.

Björn berättar att matchen blev nästan exakt som KDFF hade förväntat sig.

– Vi hade scoutat dem ordentligt och visste hur de ville spela. Vi lyckades under största delen av matchen att sätta stopp för deras farligheter, fast återigen är vi lite passiva i inledningen på matchen och vi blev straffade med ett baklängesmål på de första 5 minuterna. Det tog oss ungefär 10 minuter att vända på det. I sista halvtimmen i första halvlek kom vi rätt i vår press och satte stopp på deras spel, säger Björn och fortsätter:

– Vi skapar kanske inte så himla mycket i första halvlek men vi kommer ut i andra med hög energi efter små justeringar i våra positioner. Jag tycker att vi dominerar andra halvleken totalt och skapar panik i deras spel. Efter kvitteringen hamnar vi i ett läge där vi verkar osäkra på om vi ska försvara poängen eller gå för vinsten. Vi valde att ösa på för att det kändes som vi hade övertag på dem, men tyvärr gick det inte hem.

Björn berättar att KDFF var medvetna om att det skulle ta tid att få fart på vissa saker i och med att laget har ändrat en del i sitt spelsätt och fått in nya spelare. Nu känner han att lagbygget är på rätt väg.

– Vi är väldigt nära nu och våra spelare gör ett enormt jobb varje vecka till att uppnå det spelet som vi vill ha. Även om varje match kommer bli en utmaning så känner både spelare och ledare att vi kommer att klättra ordentligt i tabellen de närmsta veckorna. Vi har ett riktigt starkt lag som kommer kunna slå vilket motstånd som helst, säger KDFF:s assisterande tränare Björn Sigurbjörnsson.

KDFF:s nästa match är borta mot Djurgårdens IF FF på Stockholms Stadion söndagen den 14 maj kl. 16:00.

 

Kristianstads DFF – Linköpings FC 1-2 (0-1)

Mål

KDFF: Amanda Edgren (68).

Linköpings FC: Marija Banusic (4), Tove Almqvist (87).

Varningar

Linköpings FC: Lisa Lantz.

Publik: 435

KDFF:s laguppställning mot Linköpings FC

(4-2-3-1): 1. Brett Maron – 4. Therese Ivarsson, 2. Sif Atladottir, 20. Mia Carlsson (73), 22. Lorca van de Putte – 8. Alice Nilsson, 19. Becky Edwards – 6. Amanda Edgren, 18. Rita Chikwelu, 13. Ogonna Chukwudi – 7. Hanna Sandström.

Avbytare: 3. Elise Streimer, 9. Rebecka Holm, 12. Kajsa Törnkvist (73), 14. Tilda Persson, 17. Sanna Nilsson, 21. Diellza Mustafa.

Läs tabellen här: http://svenskfotboll.se/damallsvenskan/tabell-och-resultat/