Landslagsspelaren tycker att hon utvecklats mycket i KDFF

Hon har som 16-åring redan hunnit med spel i seniorlaget i KDFF. I mitten av februari blev hon uttagen i det svenska F 16-landslaget som ska på träningsläger på Bosön i nästa vecka, 1-5 mars.

– Jag blev jätteglad och väldigt taggad på att åka dit när jag fick reda på att jag var uttagen, säger Kajsa Törnkvist.

Kajsa Törnkvist blev uttagen till landslaget för första gången i augusti förra året. Då handlade det om F15-landslaget, dit hon även blev uttagen en andra gång. Nu är hon uttagen i F 16-landslaget.

– Det betyder väldigt mycket för mig att spela i landslaget, eftersom det länge har varit ett mål för mig. Det var en härlig känsla när man för första gången tog på sig en landslagströja på en internmatch på ett landslagsläger. Jag har träffat några som själva har spelat eller fortfarande spelar i ungdomslandslagen och det har gjort mig ännu mer motiverad till att själv ta mig dit, säger Kajsa.

Vad betyder det för dig att representera KDFF i landslaget?

– Det är väldigt kul att få representera KDFF, eftersom jag känner att jag har utvecklats väldigt mycket. KDFF har gett mig så mycket och jag är därför stolt över att få representera dem, berättar Kajsa som fortsätter:

– KDFF har betytt mycket för mig i min utveckling som spelare genom att jag bland annat fått chansen att träna och spela träningsmatcher med A-laget. Spelarna i A-laget stöttar verkligen oss yngre och får oss att känna oss välkomna, vilket är superskönt. Det är mycket tuffare träning där och högre tempo vilket har utvecklat mig mycket som spelare.

I nästa vecka ska hon alltså på F 16-landslagsläger på Bosön 1-5 mars. Kajsa ser landslagslägret som en rolig utmaning och en bra erfarenhet.

– Jag förväntar mig att det kommer bli jättekul och att jag kommer lära känna många nya. Det är ju mycket teori där så jag hoppas även att jag lär mig en del om hur jag ska reagera i olika situationer på planen och därmed utvecklas som spelare, säger Kajsa.