Lorca är tillbaka på fotbollsplanen

                                                                  Foto: Joel Andersson.

Lorca van de Putte har varit skadad under nästan två månader. I lördags gjorde hon comeback mot KIF Örebro. 

Det var i träningsturneringen för landslag, Cyprys Womens Cup, som Lorca van de Putte skadade sin vad i Belgiens match mot Nordkorea den 6 mars.

Hur har det varit att vara skadad och missa ett antal matcher? 

– Det har varit väldigt svårt att stå vid sidan om och inte spela under så lång tid. Speciellt matcherna mot Chelsea, kvartsfinalen i Svenska Cupen (mot Kvarnsvedens IK) och första matchen i ligan mot Vittsjö GIK var väldigt jobbiga att titta på. Jag missade också nästan hela försäsongen, vilket var synd för vi har ett helt nytt lag om du jämför med förra året, så försäsongen var väldigt viktig, säger Lorca van de Putte som spelade 90 minuter i alla KDFF:s 22 matcher i Damallsvenskan förra året.

Hur kändes det att vara tillbaka och spela mot KIF Örebro i lördags?

– Det kändes mycket bra att vara tillbaka i laget. Jag har verkligen saknat det. Det var synd att vi inte kunde vinna men jag hoppas att jag är på rätt väg igen och att jag kan hjälpa laget att få den första poängen denna veckan (mot IF Limhamn Bunkeflo på lördag den 29 april).

Hur kändes det i vaden efter matchen?

– Min vad kändes bra. Jag var inte i form för att spela hela matchen för att jag varit borta så länge. Men jag har inte fått någon reaktion efter matchen så det är väldigt positivt.

Kajsa Törnkvist har spelat som vänsterback under tiden som du varit skadad. Vad tycker du om hennes insatser i matcherna? 

– Kajsa spelade väldigt bra som vänsterback. Hon är fortfarande ung men på fotbollsplanen spelar hon väldigt moget. Med en muskelskada som jag haft, så är det viktigt att inte ha för bråttom att komma tillbaka för tidigt och slå upp skadan. Men med Kajsa i laget kunde jag ta den tid jag behövde för att bli återställd. Jag kände ingen press att komma tillbaka snabbt för jag visste att Kajsa skulle göra ett bra jobb. Hon har stor potential och jag tror att hon har en lovande framtid, säger Lorca van de Putte.