Lorca Van De Putte stod för en stark insats mot meriterat motstånd

         Lorca Van De Putte med bollen framför Jessica Samuelsson. Foto: Joel Andersson

Lorca Van De Putte tycker att ett oavgjort resultat mot Linköpings FC i lördags hade varit rättvist. I matchen ställdes hon som vänsterback mot tufft motstånd när den erfarna svenska landslagsspelaren, Jessica Samuelsson, spelade som höger ytterforward i Linköpings anfallsspel.

Lorca Van De Putte berättar om matchen som slutade 1-2 till Linköpings FC.

– Första halvleken var verkligen tuff för oss. Vi hade svårt att hålla bollen inom laget. Återigen släppte vi in ett tidigt mål för vi var lite för passiva i början av matchen, säger Lorca och fortsätter:

– Vi började andra halvlek väldigt bra. Vi spelade mer aggressivt. Hannas (Sandström) skott som tog i ribban gav oss ett lyft. Jag tycker att Amandas (Edgren) mål var en välförtjänt kvittering. Efter målet kunde vi inte bestämma oss för om vi skulle gå för oavgjort eller för en seger. Framöver behöver vi vara smartare i sådana situationer. Oavgjort hade varit ett rättvist resultat.

I matchen mot Linköpings FC mötte vänsterbacken Lorca Van De Putte den svenska landslagsspelaren Jessica Samuelsson. Jessica spelade som höger ytterforward. Hon har spelat 47 A-landskamper och spelade hela finalen mot Tyskland i OS 2016 när Sverige tog silver. I omgången före KDFF-matchen gjorde hon också två mål mot Djurgårdens IF FF. Alltså är Jessica en duktig och meriterad spelare. Men hon hade det svårt att ta sig förbi Lorca Van De Putte.

– Det är alltid en stor utmaning att spela mot bra och erfarna motståndare. Men det är inte alls bra att ha för mycket respekt. Jag analyserade hennes spelstil litegrann, men det gör jag med varje motståndare. Som back gillade jag Jessicas spelstil. Vi hade några bra dueller under matchen, säger spelaren med nummer 22 i KDFF.

Under träningsturneringen för landslag, Cyprys Womens Cup, skadade sig Lorca Van De Putte i Belgiens match mot Nordkorea den 6 mars. Hon var först tillbaka i andra omgången av Damallsvenskan mot KIF Örebro den 22 april. Efter en lång skadefrånvaro känner hon nu att hon är tillbaka i bra form.

– Mina första brytningar i matchen gav mig stort självförtroende. Det var också väldigt roligt att ha mina föräldrar på läktaren som var och tittade på matchen, säger Lorca Van De Putte.