Lugnande besked för Hanna Sandström och KDFF

Hanna Sandström blev skadad i matchen mot KIF Örebro i lördags. Men nu kan hon ge lugnande besked.  

– Knäet har känts bättre och bättre för varje dag som gått, säger Hanna Sandström.

Hanna skadade sig efter en närkamp så att hon landade på insidan av höger knä.

– Det gjorde väldigt ont direkt när jag blev skadad, men jag var inte själv så orolig att det skulle vara något allvarligt. Jag kan tänka mig att det såg värre ut än vad det var. Men det var bra att vi lindade knäet direkt ändå, säger Hanna Sandström och fortsätter:

– Knäet har känts bättre och bättre för varje dag som gått och idag (läs tisdag) joggade jag lite på träningen. Det gjorde lite ont men smärtan var överkomlig. Jag hoppas att det ska gå bra att spela på lördag men vi får ta en dag i taget och se hur det känns.

Hanna undersöktes av sjukgymnast Sofie Fondell från Pluspraktik, som gjorde undersökningen ideellt under sin mammaledighet. Sofie berättar om skadan.

– Hon fick en smäll på insidan av höger knä i mitten av andra halvlek i matchen mot Örebro. Inget vridvåld och inget som skulle tyda på någon allvarligare skada. Knäet har bara varit svullet lite lokalt på insidan. Alla ledband är stabila, och meniskerna har inte heller skadats. Det hela bedöms som en kontusion mot mediala knäleden, smärtan och svullnaden kommer att ge sig under veckan. Hanna kommer att behandlas med medicinsk laser på Pluspraktik för att försöka påskynda läkningen, och hon kommer successivt att återgå till träning i veckan. Helgens match ska inte vara i fara, säger Sofie Fondell.

KDFF spelar sin nästa match på lördag borta mot IF Limhamn Bunkeflo.