Mardröm i repris!

Höstens Skånederby mellan FC Rosengård och KDFF blev för alla med ”rött hjärta” en mardröm i repris från i våras.
Matchen inledes precis som förväntat med stort bollinnehav för FCR och mycket försvarsspel för KDFF. Med relativt hög press lyckades dock KDFF försvara sig väl och undvika farliga djupledslöpningar av FCRs ”vinthundar”.

FCR tog istället ledningen efter ett kantinspel i 16e minuten. KDFFs viktiga kvittering kom i 29e minuten när Therese Björk – efter en KDFF-omställning – vann närkamp i straffområdet och petade bollen i mål. Ett viktigt mål som gav laget nödvändig energi.

Andra halvlek blev den första lik bortsett från att KDFF fick till fler organiserade anfall. Chanser att ta ledningen kom på frispark (som FCRs målvakt med nöd och näppe lyckades få handen på) samt med 5 minuter kvar då kontringsläge 3-3 gav bra läge. I avgörande ögonblicket blev det passning istället för avslut och chansen försvann lika snabbt som den dykt upp.

I ärlighetens namn måste erkänna att FCR hade ett antal riktigt bra målchanser – det var många på läktaren som blev förvånade över att Hedvig Lindahl inte blev utsedd till matchens lirare.

Mardrömmen då? Precis som i våras tog FCR vara på målchans strax innan klockan visade 90 minuter. Inte orättvist men oerhört bittert med tanke på den gedigna insatsen.