Mia Carlsson om matchen mot Chelsea på sin födelsedag

Kristianstads DFF:s mittback Mia Carlsson fick på sin födelsedag spela mot Chelsea, ett lag som hon är en stor supporter av. Här berättar hon själv om dagen (texten är skriven i måndags). 

”En fantastisk helg är över och vi åker från London en erfarenhet rikare, en gemenskap som växt sig starkare och med en ännu större hunger inför vad som komma skall. Nämligen 2017 års säsong.

Chelsea Ladies var ett motstånd värt att nämna. Bolltrygga, passningsskickliga och de har spelare med spetsegenskaper som kan ta laget långt i framtiden. Men jag tror ändå inte att de var beredda på det motstånd vi gav. I 90 minuter. Under stora delar av matchen var det vi som vann de fysiska duellerna, vilket gav oss självförtroende och mod under hela matchen. Jag vill även passa på att nämna ett citat från vår egen högerback Therese Ivarsson som också speglar söndagens matchbild ganska bra:

”Varför springa in i berg när du själv är småsten?”.

När jag som 14-15 – åring fick veta att Chelsea hade skaffat ett damlag var det en av mina största drömmar att så småningom få spela där. Mest kanske för att få chans att träffa herrspelarna. Jag läste att de ibland åt gemensamma luncher och även att de tränar på samma faciliteter (Cobham). Men jag känner efter denna helgen att ha få spela MOT Chelsea, för och med laget i mitt hjärta- det slår allra högst. Den här helgen kommer jag och mina lagkamrater minnas en lång tid framöver. Jag vill därför passa på att tacka laget och ledare för denna resan, de gjorde det till en av de bästa födelsedagarna någonsin. Jag vill tacka klubben som gav oss möjligheten att spela denna matchen och till Er som tog er till England och såg matchen live. Jag vill tacka för alla grattishälsningar och kommentarer till både mig och laget under matchdagen. Det värmer oerhört att veta att ni är många här hemma som följer oss. Jag hoppas att vi ses ute på Vilans IP till våren, Vi längtar efter Er.”

/Mia #20