Motståndarkollen: Kungsbacka DFFPå lördag kl. 14.00 spelar KDFF bortamatch mot Kungsbacka DFF i den fjärde omgången av Svenska Cupen. Här kan du läsa mer om de kommande motståndarna:

Kungsbacka DFF bildades 2012, för att klubben skulle kunna överta Tölö IF:s serieplats i division 1 från och med säsongen 2013. Klubben har de senaste två säsongerna spelat i Elitettan, där laget under förra säsongen slutade på en femteplats i tabellen. Hemmaarenan heter Tingbergsvallen, dit Kristianstads DFF kommer på besök på lördag.

                    Nicklas Karlström

– Jättetrevligt att få möta ett lag från en annan serie, och nu från en högre serie. Får se om det är så stor skillnad i enstaka matcher. Vi får spela vårt spel och göra så långt det räcker, säger Kungsbacka DFF:s tränare Nicklas Karlström som fortsätter med att beskriva sitt lags spelstil:

– Det är bolltrygga tjejer i laget som vill äga mycket boll. Men hur mycket det går mot ett lag från högre division ska bli spännande att se.

Nicklas tog över som tränare från och med 1 januari i år. Därför är han i en period när han ska lära sig hur laget ska spela och vilka spelare som fungerar på vilka positioner. Han har bara haft en träningsmatch på sig hittills (1-1 mot Holmalunds IF Alingsås) innan det blir dags för tävlingsmatch på lördag i Svenska Cupen, vilket han ser en skillnad i som tränare om det bara hade varit träningsmatcher under försäsongen.

– Eftersom det kommer en tävlingsmatch nästan direkt så kan man inte rotera lika mycket i laget för att se vilka positioner som spelarna kan vara i och hur vi ska spela. Det gör att jag får ta beslut snabbare angående positioner i laget, än om det skulle vara en försäsong med bara träningsmatcher.

Nicklas kom till Kungsbacka DFF från ett uppehåll på två år som tränare. Tidigare var han tränare i GAIS U21-lag mellan 2011-2015. I laget ingick spelare från både A- och U-19- laget.

– Där var utmaningen att sätta ihop spelare från både A-laget och U19 till ett lag. A-lagsspelarna var ibland med och spelade när de kom tillbaka från ett skadeuppehåll. Då fick jag direktiv från A-lagstränarna att exempelvis den spelaren ska spela 60 minuter medan den spelaren ska spela i 40 minuter. Vi ville liksom inte att skadan skulle gå upp igen, säger Nicklas Karlström.

Spelare i A-laget som ibland var med i U21-laget i GAIS var Mervan Celik (nu i Akhisar Belediyespor i turkiska högstadivisionen Super Lig) och Romário och Ismael som numera är i Kalmar FF. Själv har Nicklas spelat som innermittfältare i Djurgårdens IF i slutet av 80-talet, bland annat tillsammans med Stefan Rehn under hans första sejour i klubben  Numera är Stefan Rehn tränare i Kopparbergs/Göteborgs FC, seriekollegan till Kristianstads DFF i Allsvenskan. Men närmast handlar det alltså om Svenska Cupen för Kristianstads DFF och Nicklas hoppas på en trevlig och välspelad match.

– Ni ska känna er välkomna. Vi ska göra vårt bästa och hoppas på en jämn, trevlig och välspelad match, säger Kungsbacka DFF:s tränare Nicklas Karlström.

Visste du att…

…Kungsbacka DFF förkortas på samma sätt som Kristianstads DFF – KDFF.

…Kungsbacka DFF:s matchställ ser exakt likadan ut som KDFF:s med orangea tröjor och svarta shorts och strumpor. Därför kommer KDFF i matchen mot Kungsbacka DFF spela i gröna tröjor, vita shorts och vita strumpor.

…Kungsbacka ligger i Hallands Län.

 

Foto: Kungsbacka DFF.