Norrlandsspöket undanröjt!

I första bortamatchen efter sommaruppehållet fick KDFF ge sig ut på långresa då Piteå IF stod för motståndet. Ett motstånd som de senaste åren haft en förmåga att kunna sätt krokben för KDFF vilket vi fick erfara så sent som vid aprilmatchen på VIlans IP. Desto roligare att KDFF lyckades bryta ”traditionen” och samtidigt öka säsongens ”antal gjorda mål” med 33% i denna viktiga match.

KDFFs tränare Elisabet Gunnarsdottir var efter matchen nöjd med de första 75 minuterna då matchbilden bestämdes av KDFF. Efter Piteås reducering till 2-3 i 73e minuten blev laget för en stund lite oorganiserat – dock inte något som hotade den rättvisa segern.

Olivia Wehlin inledde målskyttet (och gjorde mål 2a matchen i följd) i 32a minuten. Rebecca Edwards (första matchen efter återkomsten till KDFF) tog udden av Piteås kvittering när hon i 53e minuten på nytt gav KDFF ledningen – en ledning som ökades på till 3-1 i 58e minuten via självmål av Piteåspelare.

En viktig seger som tar oss upp till 6e plats i tabellen – på samma poäng som 5an Eskilstuna. Vågar vi hoppas på ytterligare ett kliv i samband med kommande hemmamatchen mot AIK på söndag 31e augusti?