Nummer två

Denna gången är det inte Sif Atladottir vi ska presentera när vi skriver nummer 2 utan det är vår Vice ordförande Göran Arlefalk som ni ska få lära känna lite såhär innan helgen.

Vice ordförande Göran Arlefalk


Beskriv dig själv med 3 ord:
Strukturerad, uthållig och rolig.
Vad innebär KDFF-familjen för dig: Att hitta en naturlig och fungerande helhet, både för bredd på ungdomsverksamhet som för spets på elitnivån.
Vilken match kommer du bäst ihåg från förra säsongen: Det var ingen enskild, utan de sista matcherna 2016, när klubben tappert kämpade i en motvind som vi alla känner till, och gjorde det med stort hjärta ända in i kaklet! Och lyckades!
Vad är din starkaste sida: Jag fullföljer det jag lovar.
Varför är du en tillgång till Kdff: Först litar jag  på valberedningens omdöme i sin nominering. Sedan känner jag som så, att jag har så mycket tacksamhet till Kristianstad från min barndom, som jag nu gärna vill betala tillbaks för, genom att dra ett strå till stacken för KDFF.
Var föddes du: Kristianstad.

Var bor du: Nu i Maglehem. Växte upp i Kristianstad på Sommarlustområdet, men har sedan barndomen inte bott så mycket på ”hemmaplan”. Mitt yrkesverksamma liv har fört mig till en stor mängd olika platser för mitt boende. Jag har bott längre tider  bl. a i Stockholm, Tornedalen, Wien, Ulan-Ude (Sibirien) samt Perm (Uralbergen).

Familj: Elisabet är min fru och som är rektor i Lövestad. Två barn Helena och Staffan, som båda bor i Åhus.
Favorit spelare: Inom KDFF kan jag inte avslöja vem, men det finns en. Då handlar det om en spelare med stort hjärta och stor attityd, som är de attributen som jag sätter i första rummet. Mer vill jag inte avslöja. Externt minns jag från 80-talet en speciell spelare i Queen Park Rangers. Han hette Dave Thomas. Jag minns hans otroligt fina teknik som kombinerades med två ännu finare egenskaper, nämligen ”slitvargen som aldrig gav upp” och det stora hjärtat för sin klubb.
Skidsemester eller sommarsemester: När vi bodde i Österrike var skidsemester det solklara valet. Både jag och min fru var riktigt duktiga utförsåkare. Orter som Semmering, Schladming, Lientz var ofta besöksmål för oss. Efter den tiden och med stigande ålder har väl solsemestrarna allt mer tagit överhanden.
Vad arbetar du med: Just nu testar jag på att vara pensionär och passar på att bygga till vårt hus. Det är en fulltidssyssla just nu. Tidigare var jag officer innan jag växlade över till att arbeta med projekt inom anläggningsbranschen. Dock är jag öppen för att med kort varsel kunna hoppa in i något nytt intressant projekt, där mina erfarenheter inom projektledning och kvalitetsarbete kan passa in för specificerade punktinsatser.
Ålder: 65 (frågan är inte hur gammal man är, utan hur man är gammal).
Ditt starkaste idrottsminne: Fotbolls-VM 1994. Det perfekta vädret denna sommarmånad, stämningen under och mellan matcher, spel och resultat. Allt ”klickade in” precis så perfekt det kunde, för att man aldrig någonsin skulle kunna glömma det evenemanget.
Valberedningens presentation:
En v. ordförande med stort fotbollshjärta, sin ödmjuka framtoning och och inlyssnande förmåga. En gåva till föreningen ser vi hans stora kunskap och erfarenhet er inom projektledning, strategi och struktur.