Nyförvärvet gjorde sitt första mål i KDFF

Nyförvärvet Sanna Nilsson gjorde sitt första mål i Kristianstads DFF i träningsmatchen mot LB07 i lördags som det orangea laget vann med 4-1 på bortaplan.

Sanna Nilsson är KDFF:s senaste nyförvärv. Hon kom från Eskilsminne IF i mars i år och gjorde sitt första mål i den orangea tröjan i KDFF:s träningsmatch mot LB07 i lördags som det orangea laget vann med 4-1 på bortaplan.

– Det kändes riktigt bra. Det är såklart alltid kul att göra mål men det känns ju extra speciellt när det är första målet i min nya klubb, säger Sanna Nilsson.

Kan du beskriva målet?

–  Ogonna (Chukwudi) gjorde ett riktigt bra förarbete genom att vinna en mot en-situation. Jag såg att hon fick bollen med sig och fortsatte ta min löpning till hundra procent. Ogonna spelade in bollen lite snett inåt bakåt till mig och jag kunde enkelt sätta dit bredsidan och göra mål, säger Sanna som berättar att andra halvlek var betydligt bättre av KDFF än den första.

– I den andra halvleken tycker jag vi tar hand om bollen bättre och slår mindre felpass. Vi skapar väldigt många målchanser och skulle egentligen gjort mer än fyra mål. Vi visade mycket vilja och ville vinna mer än LB07, säger Sanna Nilsson.

KDFF har bara en match kvar att spela under försäsongen. Den matchen spelas mot IFK Kalmar på hemmaplan i Kristianstad söndagen den 9 april i genrepet inför Damallsvenskan. Damallsvenskan startar sedan en vecka senare söndagen den 16 april hemma på Vilans IP mot Vittsjö GIK kl. 15:00.