Oavgjord höstpremiär

Eskilstuna United – en av årets nykomlingar i allsvenskan – stod för motståndet när höstpremiären avgjordes på Vilans IP! En på förhand spännande match där det var intressant att se om KDFF under sommaruppehållet lyckats bättra på anfallsspelet och om Eskilstunas sommarvärvningar stärkt laget ytterligare!
Eskilstuna som gjort något som ingen annan nykomling lyckats med på många år – bortsett från Tyresö – har under sommaren förstärkt med några spelare till. Något som blivit möjlighet tack vare bra publiksiffror och mycket starkt sponsorstöd. Baksidan är att startelvan är väldigt olik det lag som under 2013 kvalificerade sig för spel i högsta serien.

Hur som helst fick publiken på Vilans IP uppleva årets hittills mest underhållande match. KDFF inledde matchen offensivt och kreativt och tog helt välförtjänt ledningen efter 17 minuter efter ett anfall med många inblandade innan Olivia Wehlin slutligen förpassade bollen i mål efter ett mycket fint anfall. Efter detta hade KDFF ett antal chanser att öka ledningen men antingen räddade Eskilstunamålvakten vackert eller var avsluten av sämre kvalitet.
Allt eftersom jämnades spelet ut och Eskilstuna lyckades i 36e minuten förvalta en omställning och kvittera.

Andra halvlek blev den första lik med bra o kreativa anfallsförsök från båda lagen. Trots bra chanser blev det dock inte fler mål och en chansrik match slutade därför helt rättvist 1-1. Ett resultat som fortfarande ger KDFF chansen att vid lika antal spelade matcher passera Eskilstuna i tabellen och klättra till 5e plats. En morot vi hoppas motiverar spelarna till de kommande matcherna mot Piteå och AIK.

Ett stort tack till båda lagen för en underhållande och positiv match!