Rebecka gjorde sin första match från start i Damallsvenskan

                                                                 Foto: Joel Andersson

I förra matchen mot KIF Örebro debuterade hon i Damallsvenskan och stod för ett starkt inhopp. När KDFF mötte LB07 i lördags fick Rebecka Holm göra sin första match från start.

I förra matchen mot KIF Örebro debuterade Rebecka Holm i Damallsvenskan när hon blev inbytt i den 66:e minuten.

– Det kändes bra att få göra debut, eftersom det länge har varit ett mål för mig, säger Rebecka Holm.

I lördagens match mot LB07 gjorde hon sin första match från start i Damallsvenskan. Det i rollen som ensam anfallare i KDFF:s 4-2-3-1-system.

– Att få starta en match har varit ett av mina mål efter debuten, och att det kom så pass nära min debut var roligt. Men det var klart att det var lite nervöst eftersom det var min första match från start och för att vi verkligen behövde tre poäng, säger 20-åringen och fortsätter:

– Jag har spelat som ensam anfallare någon gång innan. Det är lite annorlunda eftersom jag är van att spela innermittfältare, men det kändes ändå bra. Jag hade fått tydliga instruktioner hur jag skulle anfalla och försvara, säger Rebecka Holm.

Hon tycker det var starkt av KDFF att behålla lugnet och följa matchplanen trots omständigheterna med planen på grund av mycket vatten på planen efter kraftigt regnande, vilket gjorde att matchen blev uppskjuten ett tag.

– Speciellt i första halvlek spelade vi riktigt, riktigt bra och fick utdelning på det vi gjorde. I andra halvlek var vi i ledning med 3-0 och backade hem lite för mycket och lät LB07 ha bollinnehavet. När vi väl hade bollen så var vi väldigt stressade och fick inte till något ordentligt spel.

Men KDFF höll nollan och vann med 3-0.

– Såklart känns det bra, eftersom vi verkligen behövde de tre poängen. Det var kul att vi gjorde så många mål och höll nollan, säger Rebecka Holm.