Rebeckas önskan gick i uppfyllelse

Foto: Joel Andersson

Hon önskade att få utvecklas i ett lag i Damallsvenskan. Rebecka Holm hade hört talats om att Kristianstads DFF är ett bra lag att komma till, där det är lätt att komma in i gruppen. Nu är hon i KDFF och kan intyga att de ryktena stämde.

Rebecka Holm kom till KDFF från FC Rosengårds F19- lag inför pågående säsong.

– Jag flyttade till Kristianstad för att utvecklas genom att få träna och spela med ett damallsvenskt lag. Att spela med ett damlag i Sveriges högstaliga gör att tempot och kvalitén är mycket bättre, säger Rebecka Holm.

Hur känns det att ha uppfyllt din önskan om att spela i ett lag i Damallsvenskan?

– Jag hade lärlingskontrakt med Rosengård förra året. Men nu har jag riktigt kontrakt, och det känns verkligen som om att jag är närmare speltid nu än innan och det känns kul, säger Rebecka som har fått speltid i varje match under försäsongen.

Vad visste du om KDFF innan du kom till klubben? 

– Det jag visste var att det är ett bra lag att komma till där det är lätt att komma in i gruppen, vilket stämmer  då spelarna i laget tar hand om de nya. Min första tid i KDFF har känts bra.

Hur är din spelstil?

– Jag är en teknisk spelare med bra spelförståelse och tillslag. Jag kan spela på lite olika positioner, innermittfältare, yttermittfältare och anfallare. Men jag trivs bäst på innermittfältet, säger Rebecka som tycker det kommer blir oerhört kul och lärorikt att få representera KDFF denna säsong.

– Jag ser verkligen fram emot hela säsongen och hoppas på en bättre placering i år än förra året.

Varför ska publiken ta sig till Vilans IP i år för att titta på KDFF?

– Publiken borde komma till Vilans IP för att se vårt lag spela med passion och mycket hjärta. Det blir en gemenskap tillsammans med laget och publiken. Det betyder väldigt mycket att publiken kommer och stöttar oss, så kom till Vilans IP, det blir kul, säger Rebecka Holm.