Rita Chikwelu dubbel målskytt i KDFF:s förlust

Rita Chikwelu blev dubbel målskytt när hon först kvitterade till 1-1 under ordinarie matchtid, och sedan gjorde KDFF:s reduceringsmål fram till 3-2 i den avgörande straffläggningen mot Kvarnsvedens IK i gårdagens kvartsfinal i Svenska Cupen.

Kvarnsvedens IK tog ledningen tidigt i matchen med 1-0 genom hemmalagets forward Tabatha Chawinga. KDFF kvitterade till 1-1 i den 43:e minuten genom mittfältaren Rita Chikwelu.

– Mitt mål kom efter en hörna där motståndarnas målvakt missade att boxa bort bollen. Bollen kom till mig och jag nickade bollen i mål, säger Rita Chikwelu som berättar att hon tidigare gjort mål genom att nicka in bollen i mål på hörna.

Rita gjorde även KDFF:s reduceringsmål fram till 3-2 i den avgörande straffläggningen.

– Jag tittade på målvakten och väntade på att hon skulle röra sig. Sedan sköt jag bollen i målets högra hörn.

Straffläggningen gick till utslagsstraffar där Kvarnsveden vann matchen med 7-6 efter straffar.

– Det visade sig att matchen skulle avgöras via straffar där det handlar en del om tur. Jag tycker att vi spelade bra och enligt vår matchplan. Vi kontrollerade matchen från början till slut, säger Rita och fortsätter:

– Vi gav inte upp även om de var i ledning med ett mål i första halvlek. Hela laget fortsatte att kämpa på och vi gjorde mål före paus.

Rita tycker att lagets prestation var exemplarisk.

– Jag är väldigt imponerad över entusiasmen och prestationen av laget, alla gjorde sitt bästa. Jag är så stolt över hur alla i laget spelade med kvalité och tog sig an sin roll väldigt bra, säger Rita.

I början av Ritas tid i KDFF spelade hon defensiv mittfältare bredvid lagkaptenen, Alice Nilsson. Men sedan Becky Edwards kom till klubben i slutet av februari, har Rita spelat som offensiv mittfältare i tränaren Elisabet Gunnarsdottirs 4-2-3-1 – system.

– Jag kan spela på varje position på mittfältet, både offensivt och defensivt. Jag tycker om att spela på alla positioner på mittfältet, berättar Rita.

Rita Chikwelu värvades till KDFF från Umeå IK i slutet av november förra året.

Hur tycker du att din första tid i klubben har varit?

– För att vara ärlig så kände jag mig direkt hemma i Kristianstads DFF med tanke på hur spelarna och tränarna i laget välkomnat mig. Jag känner mig inte som en ny spelare i laget, säger Rita Chikwelu.

Kvarnsvedens seger innebar att laget avancerade till semifinal i Svenska Cupen.