Sanna har stått för en stark inledning i KDFF

                            Foto: Joel Andersson.

Hon har stått för starka inhopp i KDFF:s senaste två matcher i Damallsvenskan. Hennes namn är Sanna Nilsson. Hon är en snabb, teknisk yttermittfältare som kom till Kristianstads DFF inför denna säsong.

– KDFF är en klubb som vågar satsa och släppa fram yngre spelare och jag kände att jag skulle kunna få chansen här, säger 18- årige Sanna Nilsson.

Sanna Nilsson spelade säsongerna 2015 och 2016 hos Stattena IF för att inför säsongen 2017 gå över till division 1- kollegan Eskilsminne IF. I hennes kontrakt med Eskilsminne stod det dock att hon fick byta klubb om det var till en högre division. Därför blev det möjligt att Sanna kunde flytta till KDFF i mars i år.

– KDFF är en klubb som vågar satsa och släppa fram yngre spelare och jag kände att jag skulle kunna få chansen här. Jag vill även träna med tjejer som vill lika mycket med sin fotboll som jag själv vill, säger Sanna Nilsson.

Hur tycker du det är att direkt gå från division 1 till Damallsvenskan och hoppa över en division?

– Jag känner att det nästan är lättare att spela med ett lag i Damallsvenskan än ett lag i division 1. När jag drev med bollen i division 1 fick jag ibland nästan dribbla helt själv och göra mål, för jag hade så få spelalternativ. I Damallsvenskan vill fler spelare ha boll och löper hela tiden. På så sätt blir det lättare för mig att spela bollen eftersom jag har fler alternativ, säger Sanna.

Sanna har tidigare varit i likadana sammanhang som KDFF när hon som flicklagsspelare mött ungdomslag från KDFF.

– Det har alltid varit ett tufft motstånd. Jag hade även många vänner som lirade fotboll i KDFF som jag lärde känna genom Skånelaget.

Vad tror du KDFF kommer betyda för dig i din utveckling?

– Jag tror det kommer betyda väldigt mycket. Det är tuff konkurrens vilket betyder att jag måste vara på hög nivå och prestera mitt bästa hela tiden för att kunna ta en plats i laget. Jag trivs även väldigt bra i klubben både med tränare och spelare, vilket är viktigt för min utveckling, säger 18- åringen och fortsätter:

– Jag kände redan på första träningen att detta laget hade en riktigt bra gemenskap och jag kände mig välkommen direkt. Jag tyckte även att träningslägret i London gav väldigt mycket, speciellt för mig som är ny. Det var ett mycket bra sätt att lära känna varandra, säger Sanna Nilsson som tror att KDFF kommer bli vassa 2017.

– För vi har en riktigt bra och vass trupp, många nyförvärv och hård konkurrens vilket betyder att alla gör sitt yttersta varje träning.

Sanna är yttermittfältare som kan spela på båda kanterna. Tidigare har hon spelat väldigt mycket som anfallare.

– Jag är väldigt explosiv, snabb, teknisk och har bra spelförståelse. Min bästa fot är högerfoten, men jag tror dock att jag gjort minst lika många mål med min vänsterfot.  Jag har alltid varit kortast (155 cm) på plan men det har jag aldrig sett som ett hinder, jag är orädd, har en sjuk vinnarskalle och ger mig aldrig.

Sanna gjorde sin debut i Damallsvenskan i premiären mot Vittsjö GIK den 16 april.

Hur känns det att ha gjort debut i Damallsvenskan?

– Det känns riktigt bra. Det har varit en stor dröm och ett stort mål riktigt länge, ända sedan jag var liten.

Vad är dina mål som fotbollsspelare framöver?

 – Mitt mål på kort sikt är att fortsätta göra inhopp i de kommande matcherna och få ännu mer speltid där jag kan komma in och förändra matchbilden, eller till och med få chansen att starta någon match. Mitt mål på lång sikt är att nå landslaget, vilket såklart alltid varit en dröm för mig. Jag var med på ett landslagsläger på Bosön 2014 med F98- landslaget och mitt mål detta år är att bli uttagen igen, säger Sanna Nilsson.