Säsongsfinal av bästa sort

KDFF sista match i årets allsvenska var en match av stor betydelse. För KDFF då vinst innebär säkrad 5e plats (tangering av bästa placering i allsvenskan) och för bortalaget Kopparberg/Göteborg som via seger skulle förbättra möjligheten att bli tvåa och därmed kvalificera sig för spel i Champions League.

Matchinledningen satte sin prägel på resten av matchen i form av två lag som verkligen gjorde allt för att vinna. Efter en inledning där bortalaget hade visst spelövertag (och farligt skott strax utanför stolpen) bättrade KDFF på det offensiva och lyckades skapa några chanser innan K/G lite snöpligt tog ledningen genom vesslesnabba Manon Melis. Ett resultat som stod sig fram till pausvilan trots att det inte saknades chanser.

Efter pausfikat tog hemmalaget över taktpinnen och efter några hyggliga chanser kvitterade Susanne Moberg påpassligt på nick när hon utnyttjade dålig kommunikation mellan målvakt och försvarare. Glädjen varade dock inte så länge då Manon Melis återigen visade sin snabbhet och målfarlighet då hon ånyo gav bortalaget ledningen i 63e minuten. Ett mål som gav bortalaget det energiövertag som KDFF haft i andra halvlek. Desto viktigare blev kvitteringen i 75e minuten när KDFF via snabbt agerande efter hörna tog vara på andrafasen vilket gav Rebecca Edwards bra läge i straffområdet. Ett mål som gav ett för stunden något tröttkört hemmalag den energi som behövdes för att sikta mot slutsignalen. Sista 15 minuterna bjöd på bra målchanser för båda lagen och fantastiska räddningar av KDFF-målvakten Hanna Persson.

Glädjande nog för alla rödsvarta hjärtan lyckades KDFF-veteranen Therese Björck – återigen ett mål i andrafasen – i 90e minuten göra sitt livs (?) vackraste mål när hon från 25 meter tar vara på undanrensning och får till ett kanonskott upp i krysset. Ett vackert slut på matchen, den allsvenska säsongen och fastställande av slutresultatet 3-2.

Glädjeämnena var många idag så ingen ska egentligen nämnas före någon annan. Det går emellertid inte att låta bli att nämna Hanna Perssons grymma målvaktsinsats samt pigga inhopp av Amanda Persson och Maja Norrhamn.

Årets sista tävlingsmatch spelas på onsdag 15/10 när KDFF i Svenska Cupen möter Limhamn/Bunkeflo på bortaplan.