Seger i lokalderbyt!

Sista matchen innan sommaruppehållet för KDFFs del var en i många avseende viktig match. Poängmässigt då vi vid seger skulle närma oss toppen i allsvenskan och prestigemässigt då matchen handlade om nordostskånskt derby på Vittsjö Idrottspark.

Iförsta halvlek tilläts Vittsjö dominera spelet ute på plan vilket även gav ett litet övertag i målchanser. Precis som tidigare under säsongen visade sig dock samarbetet mellan målvakt och försvar funka utmärkt på ett sätt som emellanåt påminner om handboll – försvararna täcker rätt yta vilket tvingar motståndarna ta avslut på den yta som Hedvig ”äger”. Inget av lagen lyckades få bollen över mållinjen varför pausresultatet var 0-0.

Vad heta målchanser beträffar var resultatet 1-1 efter stolpskott av Vittsjö och långskott av KDFFs Susanne Moberg som hemmamålvakten efter en utmärkt räddning lyckades styra utanför.

Andra halvlek fick ett helt annat utseende – KDFF-kollektivet tycktes ha bestämt sig för att vinna de 3 poäng som stod på spel istället för att försvara den poäng som redan fanns i bagaget. Genom högre press och tätare närkampsspel visade laget upp en sida som supportrarna längtat efter under de senaste mållösa veckorna. Inte ens en skada på Mia Carlsson – och därpå följande ommöbleringar i laget – påverkade viljan eller utförandet. Matchavgörande 0-1 kom i 66e minuten då Marija Banusic tog hand om en långboll från Sif Atladottir och säkert satte bollen intill målvaktens bortre stolpe. Efter detta dök det upp några chanser till för båda lagen men ingen som ledde till något mål. En seger för kollektivet där alla – åtminstone i andra halvlek – på bästa sätt stred för sin egen och KDFFs ära. Belöningen i form av bättre tabellplacering och glädjen över att kunna gå på ledighet med seger i bagaget känns naturligtvis riktigt bra för laget och för alla KDFF-supportrar!

Efter uppehållet drar seriespelet igång igen med hemmamatch mot Eskilstuna United lördag 16e augusti.