Seriepremiär = Serieseger!

Så var då äntligen Damallsvenskan igång för KDFF:s del och vilken lysande start det blev. Domaren satte pipan i munnen och blåste igång första halvlek, samtidigt som det blåste väldigt friska vindar på Vilans IP. KDFF ville inte vara sämre och blåste liv i matchen direkt genom att komma i anfallsvåg efter anfallsvåg och sätta rejäl press på Umeås försvar. Dagen till ära var Margret Lara Vidarsdottir tillbaka på planen (som lagkapten dessutom). Margret, liksom hela laget, var på strålande spelhumör och hade bollen studsat något mindre i straffområdet så hade vi nog fått notera lagkaptenen i målprotokollet. Istället blåste domaren i pipan för halvtid och vi skulle få en spännande andra halvlek (för det kunde lika gärna stått 3-0 till KDFF efter första halvlek). KDFF var stabila bakåt, likt förra säsongen. Skillnaden nu är att det offensiva spelet mynnar ut i flertalet målchanser, vilket skulle komma att ge resultat i andra halvlek.

När andra halvlek drar igång är det samma matchbild som det var under första halvlek. Ett Umeå som får stångas för att inte släppa in ett mål och ett KDFF som väller fram som en ångvält. Chanserna fortsätter att radas upp och till sist smäller det. En KDFF-hörna från höger levereras in i straffområdet och bollen dyker upp framför Gudny Björk Odinsdottirs giftiga högerfot som trycker in bollen vid målvaktens vänstra stolpe! En förlösande glädje bryter ut och det är också med den glädjen som det här referatet avslutas. Den förlösande glädjen lever kvar i alla KDFF:are och gjuter gott mod i oss alla inför den kommande bortamatchen mot Linköping den 15:e april!

Serien är igång – NU KÖR VI!

Ps. Beta bjöd mig på isländskt godis innan matchen. Vi kan väl säga att segerns sötma smakade bra mycket bättre än godiset!

/ J

Bilder: fotograf Jens Christian