Nykomlingen i KDFF har alltid haft som mål att spela i landslaget

Hon kom till KDFF inför denna säsong. Just nu är det landslagsspel på agendan för Annie Särnblad när hon mellan den 1-5 mars deltar på träningslägret på Bosön med F16-landslaget (intervjun är gjord innan träningslägret). 

– Det känns helt fantastiskt att få inbjudan till Bosön. En sådan här chans får man inte ofta, så det gäller ju att prestera. Jag är riktigt taggad och ser fram emot att få träna och spela med så många duktiga spelare.  Förhoppningsvis kommer jag att få en hel det kunskap och erfarenhet med mig hem. Naturligtvis är jag lite nervös, men de bör man ju vara, säger en förväntansfull Annie Särnblad.

Annie har alltid haft som mål att försöka nå spel på landslagsnivå.

– Därför känns detta som ett stort steg i rätt riktning. Jag blev väldigt glad när jag öppnade mailet med inbjudan. Det är dröm som går i uppfyllelse, och är evigt tacksam att jag fått denna chans, säger Annie.

Annie Särnblad är 15 år, fyller snart 16. Hon kom till KDFF inför denna säsong från Åhus IF där hon spelat sedan hon var fem år. I KDFF kommer hon först och främst spela med F19-laget.

– Jag hoppas jag kan göra bra ifrån mig och att jag så småningom kan få chansen att spela i det allsvenska laget. Först och främst ser jag fram emot den kommande säsongen, som jag hoppas ska vara utvecklande för mig, säger Annie.

Vad tror du KDFF kommer betyda för dig i din utveckling?

– Hittills har det gett mig mycket motivation och bra träningsförutsättningar. Jag är mycket nöjd och ser fram emot säsongen.

Varför gick du till KDFF? 

– Jag valde att gå till KDFF för att jag vill ta min fotboll ett steg längre, jag vill träna mer och spela med spelare som vill satsa lika hårt som jag. En orsak är även att jag ville få chansen att spela ungdomsfotboll lite längre, förklarar Annie.

Annie är numera mittfältare men hon har spelat på många positioner under åren.

– Jag har lirat anfallare under många år, ytterback lite och nu för tillfället spelar jag innermittfältare. Jag föredrar att spela defensiv innermittfälltare, säger Annie.

Hur är din spelstil?

– Jag föredrar att fördela bollarna framåt istället för att driva själv. Jag har en jäkla vinnarskalle och ger mig aldrig. Jag ska alltid vara bäst, säger Annie och fortsätter:

– Jag gillar att spela fram till mål och göra andra bra. Jag väljer ofta att ta andra framför mig själv, så driva och finta är inte helt min grej utan jag skulle nog se mig själv som någon som fördelar bollarna framåt, säger Annie Särnblad.

Vi hälsar Annie välkommen till KDFF!