Storseger mot IFK Kalmar

KDFF vann gårdagens genrep inför Damallsvenskan med 4-0 (1-0) mot Elitettan-laget IFK Kalmar på Vilans IP. 

Ogonna Chukwudi

KDFF:s fyra mål gjordes med två mål av Amanda Edgren och vardera ett från Ogonna Chukwudi och Hanna Sandström. Ogonna Chukwudi inledde målskyttet i den första halvleken genom en lyftning efter hörna till 1-0 för KDFF.

– Jag vill alltid göra mig och mina lagkamrater glada genom att göra mål. Jag vill alltid göra mål när jag spelar match, oavsett vad för betydelse matchen har, om det är en stor eller liten match, säger Ogonna Chukwudi.

I andra halvlek gjorde Amanda Edgren 2-0 innan Hanna Sandström gjorde trean två minuter senare. Amanda Edgren avslutade sedan KDFF:s målskytte med sitt 4-0-mål.

Amanda Edgren

– Såklart roligt att göra mål, säger Amanda Edgren och fortsätter:

– Mina två mål var ganska lika varandra. Jag gjorde dem efter bra inspel på marken från kanterna från ”Tozz” (Therese Ivarsson) och Rebecka (Holm), säger Amanda.

Hanna Sandström, nyförvärv inför årets säsong från Umeå IK, berättar om sitt mål:

– Det var en rensning från oss som resulterade i en djupledsboll. Jag sprang i djupled och kom i ett friläge lite till vänster i straffområdet. Jag drog till med vänsterfoten och placerade in bollen vid bortre stolpen. Det kändes väldigt roligt att äntligen få göra mål. Jag hade inte gjort något mål i tidigare träningsmatcher även fast jag ibland haft lägen. Därför kändes det skönt att få göra målet igår, säger Hanna Sandström.

Hanna Sandström är i grunden yttermittfältare men spelade som forward mot IFK Kalmar.

– Det var roligt! Jag älskar att springa i djupled och vara ett hot. Som forward får jag tillfälle att göra det gång på gång. Jag har spelat rätt mycket forward förut så det är en position jag känner mig rätt trygg med, säger Hanna Sandström.

Hanna Sandström

KDFF:s tränare Elisabet Gunnarsdottir var nöjd med segern.

– Vi spelade stabilt försvarsspel hela matchen. Vi skapade mycket och hotade Kalmars backlinje hela matchen. Vi gjorde fyra mål och höll nollan vilket jag är oerhört nöjd med, säger Elisabet och fortsätter:

– Sanna (Nilsson) startade som högermittfältare och Kajsa (Törnkvist) som vänsterback. Rebecka (Holm)  blev inbytt i halvtid på centrala mittfältet. Moa Sedin från vårt F19-lag blev också inbytt i halvtid som vänsterback. Saga Jontoft (född 2001) var inlånad från Åhus IF och spelade sista trettio minuterna på mittfältet. Evelina Duljan (född 2003) spelade som forward, även hon i de sista trettio minuterna av matchen. Roligt att unga spelare får chansen att spela och gör det bra, säger Elisabet Gunnarsdottir.

Nästa match för KDFF är premiären i Damallsvenskan i Skånederbyt mot Vittsjö GIK på söndag den 16 april kl. 15:00 på Vilans IP.