Tine Schryvers är skadad och missar vårsäsongen

Tine Schryvers missar hela vårsäsongen med KDFF på grund av en skadad fotled som blev opererad igår (fredag). Forwarden beräknas vara tillbaka i full form i mitten av augusti.

Tine Schryvers fick en spark mot sin fotled i höger fot i matchen mot Kungsbacka DFF i Svenska Cupen för tre veckor sedan. Sedan tyckte hon att foten blev bättre och åkte till Cypern för att spela med det belgiska landslaget i Cyprus Cup. Men i den första träningen under turneringen fick hon en spark på samma del av sin fotled som hon först fick mot Kungsbacka, som nu lett till operation.

– Tine blev opererad igår (fredag) i Belgien av en belgisk ortoped och hon har fått två skruvar inopererade i höger fot. Vi beräknar att hon ska vara tillbaka i full form i mitten av augusti, säger KDFF:s sjukgymnast Sofie Fondell och fortsätter:

– Hon opererades 2014 för likadan skada som nu, men då var det i vänster fot. Efter rehaben från skadan 2014 har hon inte haft några problem alls. Jag screenade henne i februari och då var allt bra, säger Sofie.

Tine berättar att operationen gick bra men är förtvivlad över att inte kunna hjälpa KDFF i Svenska Cupen och i början av säsongen i Allsvenskan.

– Jag kände en enorm smärta i mitt hjärta när jag fick berättat för mig att jag behövde opereras, för jag älskar KDFF. Samtidigt är jag ledsen för att det snart är EM och det har varit en dröm för mig att få spela sedan jag var barn, säger Tine.

Forwarden skickar en hälsning till Kristianstads DFF:s supportrar.

– Jag vill att alla i KDFF ska veta att jag kommer tillbaka, ännu starkare än någonsin tidigare. KDFF har redan vunnit mitt hjärta och jag älskar klubben. Min kärlek till klubben kommer ta mig igenom detta, säger Tine Schryvers.