Tine Schryvers längtar efter att få spela i KDFF igen

                                                          Foto: Joel Andersson

Forwarden stod för en stark början av försäsongen med fyra mål på lika många matcher i Kristianstads DFF, när olyckan var framme och hon blev långtidsskadad. 

– Jag vill att alla i KDFF ska veta att jag kommer tillbaka, ännu starkare än någonsin tidigare, säger Tine Schryvers.

Tine Schryvers är en forward som kom till KDFF inför denna säsong från Vålerenga IF.

– Jag flyttade till Kristianstad för jag behövde att något positivt skulle hända i mitt liv. Kristianstad är ett lag som spelar i en väldigt bra liga och kombinerar kvalité med familjekänslor, och det är vad jag behöver. Det finns ett professionellt förhållningssätt och människor i laget som ser den potential jag har och som verkligen tror på mig, säger Tine.

Tine har blivit uttagen i det belgiska landslaget några gånger med KDFF:s vänsterback Lorca van de Putte. Det är genom Lorca som Tine redan visste en hel del om KDFF innan hon kom till klubben.

– Lorca har spelat i KDFF i fem säsonger, och hon har berättat mycket för mig. Förra året när jag kom tillbaka till landslaget, sa Lorca bara positiva saker om KDFF och att familjekänslan är prioriterad, spelarna ska känna sig behövda i föreningen och även hur bra nivån är fotbollsmässigt, säger Tine och fortsätter:

– Förra året skämtade jag och Lorca om att det vore så häftigt att spela i samma lag och bli lagkamrater, och nu har vår lilla dröm blivit verklighet. Det är fantastiskt, faktiskt. Jag har fått så stor respekt för Lorca, nu när jag ser vad hon har gjort de senaste fem åren. Hennes attityd och fotbollskunskaper ger mig en vägledning i hur jag måste göra. Det är speciellt för mig att spela med henne och jag lär mig en massa från henne. Lorca lär mig hur jag ska jobba hårt, ha respekt för varje chans jag får och att aldrig ge upp.

Hur är din spelstil som forward?

– Jag är en spelare som alltid jobbar hårt för laget. Jag kombinerar teknik med styrka och snabbhet. Samtidigt är jag lite känd för mina frisparkar och hörnor. Tack vare mina erfarenheter som jag fått i mitt liv och under mina träningar, så läser jag spelet snabbt och attackerar klokt. Jag behöver bara jobba mer på mitt försvarsspel. Men jag kan styrka upp det med min arbetsmoral. Jag brinner för fotbollen och ger alltid 200 procent, säger Tine som under början av försäsongen gjorde fyra mål på lika många matcher i KDFF.

Just nu är dock Tine skadad och väntas återkomma i träning i mitten av juli och i full form i mitten av augusti när höstsäsongen börjar.

– Det gör ont i mitt hjärta eftersom jag inte kan ge tillbaka till klubben vid denna tidpunkt, samtidigt som jag inte kan spela i Damallsvenskan, vilket jag drömt om sedan jag var liten. Kärleken och det stöd jag får av KDFF ger mig styrka och jag jobbar väldigt hårt för att vara tillbaka så fort som möjligt. Jag hoppas vara tillbaka i juli, så att jag kan träna och spela i andra delen av säsongen, säger Tine och fortsätter:

– Jag vill att alla i KDFF ska veta att jag kommer tillbaka ännu starkare än någonsin tidigare. KDFF har redan vunnit mitt hjärta och jag älskar klubben. Min kärlek till klubben kommer ta mig igenom detta, säger Tine Schryvers.