Två debutanter i Damallsvenskan

                      Kajsa Törnkvist (t.v) och Sanna Nilsson (t.h) Foto: Joel Andersson.

I gårdagens match mot Vittsjö GIK gjorde två spelare i KDFF debut i Damallsvenskan. Spelarna heter Kajsa Törnkvist och Sanna Nilsson.  

Kajsa Törnkvist har fått en hel del speltid under försäsongsmatcherna. Igår fick hon också göra debut i Damallsvenskan.

Hur känns det att ha gjort debut i Damallsvenskan?

– Det  var såklart jätteroligt, eftersom det är detta jag kämpat för. Jag har sett fram emot att göra min debut och att jag gjorde det i premiären var extra roligt, säger 16-åriga Kajsa Törnkvist.

Hur kände du dig precis innan avspark? 

– Självklart nervös, men direkt när domaren blåste igång matchen släppte nervositeten och allt fokus låg på spelet.

Kajsa spelade som vänsterback i KDFF:s backlinje fram till att hon blev utbytt i den 82:a minuten.

Vad tycker du om din egen insats? 

– Jag tycker att jag var lite försiktig i början men det släppte efter ett tag och jag vågade driva framåt i banan. Det kändes bra, säger Kajsa Törnkvist som får stort beröm av KDFF:s assisterande tränare Björn ”Bjössi” Sigurbjörnsson.

– Kajsa gjorde en riktigt bra match när hon, som bara är 16 år gammal, var stark i närkampssituationerna samtidigt som hon kom runt på kanten och var ett hot för motståndarna, säger ”Bjössi”.

När Kajsa Törnkvist blev utbytt i den 82:a minuten kom den offensiva yttermittfältaren Sanna Nilsson in, en spelare som också gjorde sin debut i Damallsvenskan igår.

Hur känns det att ha gjort debut i Damallsvenskan?

– Det känns riktigt bra. Det har varit en stor dröm och ett stort mål riktigt länge, säger 18-åriga Sanna Nilsson som blev inbytt när KDFF satsade framåt och gick ner till en trebackslinje.

Hur kände du dig stunden innan du skulle bli inbytt?

– Jag var faktiskt inte alls lika nervös som jag trodde jag skulle vara i detta ögonblicket. Jag var mest bara taggad eftersom jag väntat på detta så länge och alltid drömt om detta.

Vad tycker du om din egen insats?

– Jag hann inte skapa speciellt mycket eftersom det var så kort tid. Men jag försökte hitta löpningar och luckor att springa igenom och hota backlinjen, säger Sanna Nilsson som får stort beröm av KDFF:s assisterande tränare, Björn ”Bjössi” Sigurdsson. Han nämner att han, till skillnad från Sanna, tycker att hon skapade många chanser under sitt inhopp.

– Hon gjorde ett mycket positivt inhopp. Hon är snabb och tycker om att springa i djupled bakom backlinjen och ställde till det ganska rejält för Vittsjö. Det är inte ofta man ser en spelare hinna skapa så många chanser under så kort tid som 10 minuter, så som Sanna gjorde, säger Björn Sigurbjörnsson.