Utmaning blev en ”promenad i parken”

En av höstens på förhand svåraste hemmamatcher – matchen som bara måste vinnas – mot tabelljumbon Jitex slutade med övertygande vinst 3-0. Av tradition vet vi att den typen av matcher ofta kan bli svårare än förväntat. En bit in i första halvlek var det ett ställningskrig innan matchavgörande(?) 1-0 kom i 37e minuten. Johanna Rasmussen tog vara på läget när motståndarmålvakten – i samband med frispark utanför straffområdet – placerade sig fel. Några minuter innan pausfikat kom 2-0 av Susanne Moberg som kyligt placerade bollen i samband med friläge. Av bara farten var hon även på väg göra 3-0 efter smörpass från Linnea Liljegärd men målvakten tog revansch för missen i samband med 1-0.

I andra halvlek dominerade KDFF men fler mål än Terese Anderssons hörnnickmål blev det inte. Fina chanser noterades för pigga inhopparna Marija Banusic, Lisa Karlsson och Olivia Welin.

Tack vare segern fick vi ett litet försprång till Eskilstuna i kampen om femteplatsen. Vi får hoppas det ger laget motivation nog att gör en riktigt bra insats i kommande helgs bortamatch mot Umeå!