Välkommen till Kristianstads DFF, Becky Edwards

Kristianstads DFF har skrivit kontrakt med mittfältaren Becky Edwards från USA. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2017.

Kristianstads DFF har med hjälp av extern finansiering värvat den 28-årige mittfältaren Becky Edwards från USA. Hon har tidigare spelat i KDFF säsongerna 2012 och 2014. Becky valde i september förra året att avsluta sin karriär när hon spelade i Orlando Pride i den amerikanska högstaligan, NWSL. Men nu är hon tillbaka på fotbollsplanen igen. Amerikanskan har spelat många matcher i NWSL och har erfarenhet av landslagsspel med USA. Hon var lagkapten i det amerikanska landslaget som vann U20-VM 2008. Utöver det har hon även två titlar i den före detta amerikanska proffsligan WPS.

KDFF har som målsättning på sikt att 60 % av A-truppen ska ha kommit genom Talang 2020-projektet. Men värvningen av Becky har genomförts på grund av att mittfältarna Tilda Persson och Sofia Hagman är skadade. Samtidigt kommer Becky Edwards att förstärka KDFF i sin satsning mot att ta ett rejält steg i tabellen i år.

Henrik Nygren, sportchef om:

Becky Edwards

Becky är en mycket duktig mittfältare som har presterat på hög nivå under en längre tid. Vi vet vad vi får i Becky och när möjligheten kom att återigen få se henne i KDFF-tröjan, så tog vi den.     

Tilda Persson

– Tyvärr har vi en fotskada på Tilda. En lös benflisa ställer till det. Operation krävs och skadan kommer tyvärr att hålla henne från fotbollen ett tag framöver.

Kontakt

Henrik Nygren, sportchef.

0708 – 25 97 04