SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstads DFF
1998

Bli medlem i Kristianstads Damfotbollsförening
BLI MEDLEM
 
KDFF skriver kontrakt med Filippa Andersson Widén
2024-03-26 14:00

Kristianstads DFF och Filippa Andersson Widén har idag tecknat A-kontrakt för de kommande åren. Filippa som i dagarna fyllt 15 år började sin fotbollsbana i KDFFs ungdomslag som 8-åring 2017 och har vid sidan av fotbollen även varit mycket framgångsrik i beachvolleyboll. 

 

Filippa debuterade i KDFFs A-lag i samband med matchen mot IFÖ Bromölla i Svenska Cupen i höstas och har därefter medverkat i några av vinterns träningsmatcher och i Svenska Cupen. Under senaste månaderna har hon visat sig mogen att på allvar ta plats i vårt seniortrupp.

 

"-Det är riktigt roligt kunna knyta ytterligare en lovande spelare med lokal anknytning till KDFF och vårt representationslag. Filippa har bra fysiska förutsättningar, är användbar både om mittfältare och anfallare och hon har ett väl utvecklat spelsinne för sin ålder" säger KDFFs klubbchef Lovisa Ström.

 

"-Jag har valt att skriva på med KDFF för att jag har trivs bra den tiden jag redan varit här. Det är ett lag och en grupp med bra lagkänsla och duktiga fotbollsspelare, så det är en miljö i vilken jag tror att jag kommer fortsätta att trivas bra och förhoppningsvis utvecklas mycket i" säger Filippa om sitt första seniorkontrakt.

”Nära länge men långt ifrån till slut”
2024-03-24 19:15

Sista gruppspelsmatchen i Svenska Cupen borta mot BK Häcken slutade med odiskutabla 7-2 till hemmalaget efter en match som var helt jämn i 65 min. Förutsättningarna inför matchen var ju att vi var tvingade vinna med minst två mål för att ha chansen nå semifinalen vilket vi aldrig var riktigt nära.

 

Vi får en jobbig start på matchen när hemmalaget tar ledningen redan i andra minuten efter att vi agerat tveksamt i en undanrensning. Det blir  mer motvind när vi gör självmål i 15e minuten vilket inte gör den fortsatta resan lättare. Vi viker dock inte ner oss utan håller spelet väl uppe och reducerar rättvist i 30e min när Hlin tar tillvara misstag av landslagsmålvakten Jennifer Falk. Vi har dessförrinnan haft några bra chanser göra mål men inte haft marginalerna med oss. Vi avslutar halvleken starkt och har anledning vara nöjda med vår insats när signalen för pausvilan ljuder.

 

Vi inleder andra halva lika bra som vi avslutar första och tvingar Häckenmålvakten till några vassa räddningar och vi har även ett skott i ribban. Med lite bättre skärpa där kunde matchen fått an annan utgång men nära räcker som bekant inte med den här nivån av motstånd. Istället för kvittering ökar hemmalaget ledningen i 67e efter att vi missat en passning på farliga ytan framför vårt straffområde. Efter detta tappar vi ”gummibandet” i och mellan lagdelarna vilket BK Häcken tar vara på och går ifrån till ledning 7-1 innan Tabby reducerar och fastställer slutresultatet på stopptid.

 

Sammanfattningvis har vi all anledning vara nöjda med och ta med insatsen oss de första 65 minuterna.  Men vi behöver även hitta formeln för hur vi genom ett bättre positionsspel och ett tydligare och mer bestämt agerande i straffområdet kan undvika släppa in ”enkla och lite onödiga” mål som Häckens första båda mål är idag. Från matchens avslutande 25 min hittar vi exempel på situationer där vi som kollektiv måste agera annorlunda för att inte hamna i svåra en-mot-en-situationer. Så en hel del att vara nöjda med men även en del som måste hanteras via ”omtenta” för att minimera risken för repris.

 

Då vi missar semin i cupen behöver hitta träningsmatch innan serien drar igång om tre veckor. Mer om detta på hemsidan under veckan som kommer.

 

Vår startelva:

 

Moa - Emma P/ Polks / Harry / Tilda P - Emma B / Carly / Amy - Hlin / Katla / Tabby

 

Byten: Tilda S, Flippa, Gudny in i 76e isf Katla, Emma B och Emma P. 

Inför: BK Häcken borta i Cupen
2024-03-22 15:00

På söndag är det dags för den sista gruppspelsmatchen i Svenska Cupen och för vår del har vi bortamatch mot BK Häcken på programmet. En match, ett motstånd och en plan som kommer innebära en stor utmaning för oss - men vi gillar ju utmaningar och ser verkligen fram mot söndagens drabbning.

 

Förutsättningarna inför matchen är att vi måste vinna med minst två mål för att ha möjlighet avancera till semifinal. Förutsättningarna innehåller dessutom "kryddan" att Växjö DFF samtidigt inte får vinna mot Lidköpings FK med mer än sju mål för att en tvåmålsseger för oss ska räcka till gruppseger. Givet förutsättningar är det bara för oss att satsa allt på en bra prestation och sedan hoppas att den ger oss belöning när gruppspelet ska summeras på söndag kväll.

 

Om BK Häcken vet vi att de haft en annorlunda försäsong än vi då de dels spelade gruppspel i Champions League fram till slutet av januari och de just nu är inne i slutspelet i samma turnering. I onsdags kväll mötte laget Paris SG på hemmaplan och på torsdag 28 mars är det dags för returmatchen i Paris. Om det kommer vara en fördel för oss att de har dubbla fokus just nu återstår att se.

 

För vår egen del är vi rejält revanschsugna efter de tio "olyckliga" minuterna hemma mot Växjö DFF senast. Inför fredagseftermiddagens träning tänker vår tränare Johanna Almgren så här om söndagens match och motståndare:

 

Resultatet senast mot Växjö var naturligtvis en stor besvikelse men vad tycker du om vår prestation i övrigt?

 

"-Självklart vi är ju alla tävlingsmänniskor så såklart var de en besvikelse men när jag zoomat ut lite och inte längre är känslostyrd så är det många delar som var bra i matchen! Tre mål på tio minuter blir såklart en käftsmäll och är svårt att resa sig från. Viktiga läropengar och viktigt ha en plan så att vi som lag inte  klappar ihop mentalt eller att vi på individnivå försöker ” lösa allt på egen hand”. Klarar vi detta minskar vi risken att för att tappa vår matchplan.

Vi skapar ändå många fina situationer och anfall genom matchen där det i tidigare matcher genererat i mål men i söndags var vi inte lika kliniska i de avgörande momenten".

 

Ny rolig utmaning på söndag när vi tar oss an CL-spelande BK Häcken i Göteborg. Hur tänker du om motståndet och vad som kommer krävas av oss?

 

"-BK Häcken har imponerat under en väldigt lång tid, är top 8 i Europa och har utmanat storlagen i Champions League! De har värvat smart och oavsett vilka de ställer på planen så har det ett bra lag! Vi har stor respekt för motståndet men när domaren blåser så är det viktiga att vi spelar vårt spel, har ett stort mod och vinner spelet mot resp spelare. Lyckas vi me det så kommer vi komma upp i den nivå som krävs för att slå BK Häcken".

 

Hur är den fysiska statusen i truppen inför matchen på söndag?

 

"-Alla är tillgängliga utom Emmi  så det blir ett angenämt problem att ta ut truppen".

 

 

Om du inte har möjlighet stötta vårt lag på plats på Bravida Arena kan du precis som tidigare gruppspelsmatcher följa den via Aftonbladets hemsida under förutsättning att du har Plus-abonnemang.

 

Nu kör vi KDFF - allt att vinna på söndag. Med rätt inställning och en väl genomförd matchplan är allt möjligt🔥🧡!

 

 

KDFF i samarbetsavtal med Helsingborgs IF
2024-03-18 16:15

Kristianstads DFF och Helsingborgs IF inleder ett samarbete genom att teckna avtal om föreningsutvecklande samarbete.

 

Kristianstads DFF vill utöka upptagningsområdet, bidra till ökat intresse för damfotbollen och ser västkusten som en attraktiv region med fina föreningar med bra ungdomskultur, många ambitiösa spelare och ett antal lovande talanger.

 

Genom detta avtal kommer några av KDFFs yngre spelare erbjudas viktig speltid i en bra miljö samtidigt som vi hoppas att detta bidrar till HIFs fortsatta resa i seriesystemet.


KDFF  och HIF ser detta samarbete som långsiktigt. Båda föreningarna har via erfarenheter från tidigare föreningssamarbeten ambitionen att nå samarbetsformer som är utvecklande för alla parter.

 

/Lovisa Ström

Klubbchef KDFF

2024-03-18 13:57

Vill du vara med och engagerad dig kring A-lagets matcher?

Just nu letar vi efter dig som vill vara på arenan på matchdag. Det kan vara så att du vill hjälpa till på alla årets hemmamatcher eller några få hemmamatcher. 

 

Just nu letar vi efter: 

 

Publikvärdar: 

Du är denna som välkomnar all vår publik på arenan  och ser till att alla våra supportrar känner sig välkomna på fotbollsarenan. 

 

Maskotansvarig: 

Inför varje match bjuder vi in ett ungdomslag som är maskotar och går ut med hemma och bortalag. Som maskotansvarig välkomnar du alla barnen, tar med dem ut på planen och gör sig redo för att gå ut på planen med sina idoler. 

 

Kioskansvarig; 

Vi har ett team som jobbar med ansvaret för driften i våra kiosker. Nu söker vi ytterligare en person till detta team.  

 

Fanzone för vår yngre publik

Gillar du barn och att pyssla är du kanske en av våra volontärer i vår Fanzone. Här kommer vi under alla årets hemmamatcher bygga upp ett pysseltält för alla våra barn som kommer på matchen. 

 

Har du några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till lovisa.strom@kdff.nu

 

 

BLI MEDLEM
Köp din biljett här!
Nyheter från våra lag
F7( 2017), 28/03 10:09 
F10 (2014), 18/03 22:05 
OBOS Damallsvenskan, 17/03 18:15 
OBOS Damallsvenskan, 14/03 06:40 
Best In Motion - BIM, 12/03 13:55 
 
Följ oss
Ligans Huvudsponsorer
Våra huvudpartners