SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kristianstads DFF
1998

Bli medlem i Kristianstads Damfotbollsförening
BLI MEDLEM
 
Skön trea i premiären
2024-04-14 15:30

Årets första match är avklarad och den slutade med en stabil seger 3-1 borta mot AIK. Vädergudarna bjöd på svåra omständigheter vilket påverkade spelet i negativ riktning men vi hanterade den utmaningen på ett bra sätt.

 

Vi ger oss själva  en riktigt bra start när vi tar ledningen i matchens 8e minut. Vi spelar fram en breddande Hlin som från högerkanten lägger djupledsboll i straffområdet till Katla. Katla vinner närkamp och serverar Tabby  en räkmacka som hon tar väl tillvara. Vi fortsätter kontrollera matchen och ökar ledningen till 2-0 i 34e. Återigen är en breddande Hlin inblandad i förarbetet. Hlin får en fin passning från Polks, tar sig in i straffområdet och serverar återigen Katla som enkelt skarvar bollen i mål - för övrigt Katlas första allsvenska dito. Dessvärre utnyttjar AIK snabbt den brist på fokus som målgörande lag lätt hamnar i.  Vi luras in i en fälla på högerkanten varpå AIK-spelare får inläggsmöjlighet. Polks är ytterst nära bryta men det blir istället en skarv som ställer Moa i KDFF-målet. Vi går till pausvila med ledning 2-1 och kan vara riktigt nöjda med första 35.

 

Vi börjar andra halvlek stabilt och tar åter över initiativet. Tabby är nära öka ledningen någon minut in på andra men AIK-målvakten tajmar friläget  och parerar. En parad av många av Serina Backmark som ser till att AIK är med i matchen en bra bit i andra halvlek. Matchavgörande 3-1 kommer i 80e min när Katlas inlägg nickas in av AIK-back utan chans för AIK-målvakten. Oavgjort i självmål men vi tar med oss de tre poängen hem från Stockholm efter en match där vi lyckades sätta vår plan trots lite premiärnerver och hällande regn.

 

Debut i Damallsvenskan gjorde idag Katla, Emma B, Gudny och Filippa A W. I andra änden av erfarenhetslistan gjorde Alice sin 250e match i vår högsta serie och fick chansen fira detta med tre poäng.

 

Nu väntar behaglig hemresa till Kristianstad innan vi påbörjar förberedelserna inför Skånederbyt mot Rosengård i Kristianstad nästa helg. Under resan hem kommer vi såklart ha ett öga på och hålla tummarna för IFK Kristianstad som under eftermiddagen har chansen säkra fortsatt slutspel i bortamatchen mot Hammarby.

 

Dagens fundering: Fick vi i dagens match ett prov på vilken nivå av fysiskt spel som kommer tillåtas i serien i år? Efterslängarna och tröjdragningarna var iaf på en hög nivå. Som KDFF-supporter är det lite surt att hela domartrion hade ögonen på bollen när Katlas tröja når dubbel storlek när hon är på språng framåt för att stöta Hlins inlägg i mål. I efterhand känns det iaf bra att det inte blev en matchavgörande sekvens.

 

Bra jobbat idag - njut av insatsen hela vägen hem till Kristianstad 🧡!

 

Dagens startelva:

 

Moa - Emma P/ Polks / Harry/ Tilda P - Alice/ Carly - Hlin/ Amy/ Tabby - Katla

 

Inbytta: Gudny in isf Tilda P i 65e, Emma B in isf Katla i 86e, Filippa AW in isf Amy på stopptid.

Inför: AIK borta i seriepemiären
2024-04-12 17:00

I helgen är det dags för säsongspremiären i årets OBOS Damallsvenska. Enligt ”experterna” kommer det även i år bli en jämn serie där det kommer vara flera lag som slåss om medaljerna. Topptippade är i huvudsak BK Häcken efter starka insatser i vinterns Champions League samt regerande mästarinnorna Hammarby. Sannolikt kommer våra ”skånska grannar” FC Rosengård och Vittsjö GIK vilja vara med i kampen liksom fjorårets medaljörer Piteå och Linköping. Vi är mao inte ensamma om att ha placering i tabellens övre del som mål så vi har en riktigt spännande säsong att se fram mot.


I helgens premiäromgång beger vi oss till Stockholm för match mot AIK på söndag kl 13.00. Om AIK vet vi att de är nykomlingar i årets serie men även att de har en resultatmässigt bra försäsong i ryggen. Vi kan därför förvänta oss en relativt framåtlutad motståndare i årets första seriematch. Inför återkomsten i vår högsta serie har lagets förstärkts med bl.a. skickliga mittfältaren Felicia Saving samt fysiskt starka anfallaren Nina Jakobsson. Viktiga spelare i övrigt är mittbackslåset med Patricia Fischerova och lagkaptenen Jennie Nordin.

 

För vår egen del har vi haft en splittrad träningsgrupp från påsk till mitten av den här veckan då ett flertal spelare varit på landslagsuppdrag. Samtliga är nu på plats och inför fredagens träning är alla förutom Emmi och Julia tillgängliga för spel. Med två träningar kvar innan premiären tänker vår tränare Daniel Angergård så här:

 

Vi startar med bortamatch mot AIK på söndag - hur är känslan inför premiären och vad tänker du om motståndet?

 

”-Äntligen kul att komma igång med Obos Damallsvenskan! Försäsongen har varit lång och lärorik. Både spelare och tränare utvecklas och lär sig hur vi kan göra för att utvecklas och vinna fotbollsmatcher. Känslan inför premiären är bra. Vi har haft många på landslagsuppdrag men vi har tre bra träningar i benen tillsammans och vi är redo. AIK kommer från en väldigt bra säsong i elitettan med mycket självförtroende. Förhoppningsvis kommer det mycket publik till premiären och skapar en fest. AIK som lag tror vi kommer vilja pressa högt och få med sig publiken.”

 

Vilka är nycklarna till en bra prestation och ett bra resultat med hem från Stockholm?

”-Det blir viktigt för oss att hantera deras höga försvarsspel genom en bra variation. Både att klara att spela igenom den med ett kortpassningsspel, men även att utnyttja ytan bakom backlinjen.”

 

Med detta sagt är det bara att önska spelare och ledare lycka till på söndag🧡! Om du inte har möjlighet se matchen på plats på Skytteholms IP kommer du precis som ifjor kunna streama den på Viaplay eller följa den via Kristianstadsbladets liverapportering.

 

En liten rolig detalj i premiären är den match-i-matchen som kommer utspelas mellan systrarna Reidy - nämligen Sofia i KDFF och Ella i AIK.

 

Nu ger vi järnet i premiären - allt att vinna🔥!

2024-04-10 21:20
 
Kristianstad och KDFF arrangerar landskamper
2024-04-03 10:00

Sveriges F18-landslag spelar landskamper i Kristianstad.

 

I månadsskiftet maj/juni kommer Sverige F18-landslag möta Danmarks motsvarighet i ett dubbelmöte på svensk mark. Det är med stor glädje vi kan meddela att matcherna kommer arrangeras av Kristianstads DFF i samarbete med Svenska Fotbollsförbundet. Matcherna kommer spelas på Kristianstads Fotbollsarena den 31 maj resp 3 juni.

 

”-Som elitförening med stor ungdomsverksamhet vill vi ta vara på möjligheten att marknadsföra fotbollen och våra landslag i vår region. Det är vår målsättning att ge så många ungdomar som möjlighet chansen att få inspiration och förebilder i samband med landskamperna. Vi kommer som en del av detta erbjuda föreningar bra paket som vi hoppas de kan använda för att ge så många ungdomar som möjligt chansen att se landskamperna” hälsar KDFFs klubbchef Lovisa Ström.

 

Som den del av förberedelserna inför dubbelmötet i sommar har F18-landslaget samling på Bosön den 2 till 5 april. Bland de 28 uttagna spelarna hittar vi bl.a. KDFFs Emmy Thyberg, Malva Mellblom, Tuva Westlund Nilsson, Emma Broddheimer, Maja Wangerheim samt Agnez Pilblad.

 

Frågor inför arrangemanget besvaras av Lovisa Ström, 0722-334606.

Premiären närmar sig men först landslagsuppehåll.
2024-04-02 14:00

Vi närmar oss premiär i OBOS damallsvenskan - äntlingen säger vi! Vår allsvenska premiär spelas mot nykomlingen AIK på Skytteholms IP.  Matchen visas på Viaplay. 

 

Boka upp våra hemmamatcher i april

21 april kl. 15:00

Årets första hemmamatch blir ett skånederby på Kristianstads fotbollarena. Vi gästas av FC Rosengård!

27 april kl 15.00

Vi möter svenska mästarna Hammarby IF. 

Båda matcherna fyller vi fanzone med roliga aktiviteter för alla barn.

 

Men innan serien drar igång har vi internationellt "landskampsfönster" att se fram mot.  Den kommande veckan åker följade KDFF spelare på landslagssamling:

 

Amy Sayer & Clare Polkinghorne ( Australien- Senior)

Hlin Eiriksdottir & Gudny Arnadottir ( Island- Senior)

Emma Petrovic ( Serbien-Senior)

Katla Tryggvadottir ( Island- U19)

Sofia Reidy ( Sverige- U23)

Tilda Sandén ( Sverige- F19)

Malva Mellblom, Tuva Westlund Nilsson, Emmy Thyberg, Maja Wangerheim, Emma Broddheimer, Agnez Pilblad ( Sverige- F18)

 

Vi säger grattis till uttagningarna och önskar lycka till!

 

BLI MEDLEM
Köp din biljett här!
Nyheter från våra lag
F17 SM, 13/04 20:19 
F10 (2014), 13/04 06:31 
Best In Motion - BIM, 01/04 14:41 
F10 (2014), 31/03 15:16 
F7( 2017), 28/03 10:09 
 
Följ oss
Ligans Huvudsponsorer
Våra huvudpartners